Uusi versio klassikkoruoasta. Lisäämällä perinteiseen perunamuusiin juureksia saa annokseen lisää makua ja terveellisyyttä.
Juuresmuusi
1 (n. 300g) palsternakka 1/2 bataatti 5 pientä puikulaperunaa 1 prk Oatly påMackan (vastaa creme fraichea) + puntti persiljaa hienonnettuna + suolaa + mustapippuriaKastike
50g voita 3 rkl kaurajauhoa 0,5 tl sipulijauhetta 0,5 tl valkosipulijauhetta 2 rkl tomaattipyreetä + suolaa + mustapippuria 1 rkl sinappia) + kasvikermaa)Lisäksi
240g kasvisjauhispyöryköitä (esim Apetit-pakaste)Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Ota pyörykät sulamaan.
Juuresmuusi
- Kuori palsternakka, bataatti ja perunat.
- Laita juurekset kattilaan ja peitä vedellä. Lisää veteen suolaa.
- Keitä kypsäksi.
- Tee keittämisen aikana kastike valmiiksi.
- Kun juurekset ovat kypsiä, kaada ne siivilään ja ota keitinvesi talteen.
- Muussaa juurekset ja sekoita mukaan Oatly påMackan, puntti lehtipersilljaa hienonnettuna, keitinlientä, suolaa ja mustapippuria.
Kastike
- Ruskista voi miedollä lämmöllä pannulla, varo polttamasta!
- Lisää kaurajauhot ja sekoittele.
- Lisää vesi vähitellen koko ajan vispaten.
- Sekoita mukaan sipulijauhe, valkosipulijauhe, tomaattipyree, (sinappi), suola ja mustapippuri.
- Voit lisätä myös lorauksen kasvikermaa, jos haluat.