Kasvispizza

Annoskoko1 pelti
Valmistusaika40 min
VaikeusasteHelpohko
Kasvispizza
Kasvispizza, joka on todella herkullinen ja lisäksi gluteeniton. Pizzan salaisuus on Oatly påMackan, joka sulaa uunissa juustomaiseksi.
4 dl vettä 1 pss kuivahiivaa 2 tl psylliumia* 1 rkl hunajaa 1 tl suolaa* 6 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja (esim. Pirkka) 3 rkl oliiviöljyä* 1 keltainen paprika 1 rasia kirsikkatomaatteja 1 prk Oatly påMackan hapatettua kauravalmistetta 1 rkl sitruunamehua* 1 prk vegaanista pestoa* 1 ruukku tuoretta basilikaa

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita pelti uuniin kuumenemaan pizzapohjan teon ajaksi.
  2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
  3. Lisää siihen kuivahiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee.
  4. Lisää psyllium, suola ja hunaja. Sekoita hyvin ja anna turvota muutaman minuutin.
  5. Sekoita mukaan jauhot erissä ja vaivaa taikinaa hyvin käsin tai taikinakoneella. Vaivaa lopuksi 3 rkl oliiviöljyä sekaan.
  6. Taputtele taikina haluamasi paksuiseksi leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 5-10min. Taputtele vielä kohoamisen jälkeen ohuemmaksi jos haluat.
  7. Sekoita keskenään påMackan ja sitruunamehu. Levitä påMackan pizzan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  8. Halkaise kirsikkatomaatit ja siivuta paprika.
  9. Levitä kirsikkatomaatit, paprikasiivut ja pesto påMackanin päälle.
  10. Vedä pizza leivinpaperilla kuumalle uunipellille, paista uunissa noin 15 min.
  11. Ripottele päälle basilikanlehtiä ja nauti!

*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme

Katso lisää helppoja arkiruokareseptejä