Kasvispizza, joka on todella herkullinen ja lisäksi gluteeniton. Pizzan salaisuus on Oatly påMackan, joka sulaa uunissa juustomaiseksi.
4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl psylliumia*
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa*
6 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja (esim. Pirkka)
3 rkl oliiviöljyä*
1 keltainen paprika
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 prk Oatly påMackan hapatettua kauravalmistetta
1 rkl sitruunamehua*
1 prk vegaanista pestoa*
1 ruukku tuoretta basilikaa
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita pelti uuniin kuumenemaan pizzapohjan teon ajaksi.
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
- Lisää siihen kuivahiiva ja sekoita kunnes hiiva liukenee.
- Lisää psyllium, suola ja hunaja. Sekoita hyvin ja anna turvota muutaman minuutin.
- Sekoita mukaan jauhot erissä ja vaivaa taikinaa hyvin käsin tai taikinakoneella. Vaivaa lopuksi 3 rkl oliiviöljyä sekaan.
- Taputtele taikina haluamasi paksuiseksi leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 5-10min. Taputtele vielä kohoamisen jälkeen ohuemmaksi jos haluat.
- Sekoita keskenään påMackan ja sitruunamehu. Levitä påMackan pizzan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Halkaise kirsikkatomaatit ja siivuta paprika.
- Levitä kirsikkatomaatit, paprikasiivut ja pesto påMackanin päälle.
- Vedä pizza leivinpaperilla kuumalle uunipellille, paista uunissa noin 15 min.
- Ripottele päälle basilikanlehtiä ja nauti!