Kasvispihvit

Annoskoko2-4 hengelle
Valmistusaika1h
VaikeusasteHelppo
Kasvispihvit
Rapeat ja herkulliset kasvispihvit ovat tässä! Nämä pihvit koostuvat kvinoasta, kasviksista ja kikhernejauhoista.
2 dl kotimaista kvinoaa* 3 dl vettä 1/4 tl suolaa 1 porkkana 2 valkosipulinkynttä 3 sellerinvartta 15cm pätkä purjoa 1/2 dl oliiviöljyä* 1 rkl oreganoa* 1 tl sipulijauhetta 2 kikhernejauhoja* 5 dl ravintohiivahiutaleita (vegaanisia)* 3 rkl rouhittua hasselpähkinää tai muuta pähkinärouhetta* 100g suolaa 1 tl sitruunamehua 1 rkl mustapippuria* 1/4 tl oliiviöljyä paistamiseen*

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele kvinoa. Keitä kvinoa etukäteen suolalla maustetussa vedessä välillä sekoitellen kunnes vesi on imeytynyt kvinoaan. Kvinoan kuuluu jäädä tahmeaksi. Jätä kvinoa jäähtymään kattilaan kannen alle.
  2. Raasta porkkana raastimen karkealla terällä ja hienonna valkosipuli. Paloittele sellerinvarret.
  3. Halkaise, pese ja siivuta purjo.
  4. Kaada oliiviöljy pannulle ja kuullota kasviksia siinä miedolla lämmöllä kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää oregano ja sipulijauhe ja kääntele sekaisin. Paista vielä 5 minuuttia.
  5. Kaada kasvikset kvinoan joukkoon ja sekoita hyvin.
  6. Lisää joukkoon kikhernejauhot, oluthiivahiutaleet, rouhitut pähkinät ja mausteet ja sitruunamehu.
  7. Kaada öljyä pannulle ja muotoile massasta pihvejä (Huom! Märillä käsillä onnistut paremmin).
  8. Paista pihvit rapeiksi molemmin puolin kuumassa öljyssä.
  9. Laita valmiit pihvit talouspaperin päälle kuivumaan.
  10. Tarjoa.

 

 

*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme

Katso lisää helppoja arkiruokareseptejä