Rapeat ja herkulliset kasvispihvit ovat tässä! Nämä pihvit koostuvat kvinoasta, kasviksista ja kikhernejauhoista.
2 dl kotimaista kvinoaa*
3 dl vettä
1/4 tl suolaa
1 porkkana
2 valkosipulinkynttä
3 sellerinvartta
15cm pätkä purjoa
1/2 dl oliiviöljyä*
1 rkl oreganoa*
1 tl sipulijauhetta
2 kikhernejauhoja*
5 dl ravintohiivahiutaleita (vegaanisia)*
3 rkl rouhittua hasselpähkinää tai muuta pähkinärouhetta*
100g suolaa
1 tl sitruunamehua
1 rkl mustapippuria*
1/4 tl oliiviöljyä paistamiseen*
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Huuhtele kvinoa. Keitä kvinoa etukäteen suolalla maustetussa vedessä välillä sekoitellen kunnes vesi on imeytynyt kvinoaan. Kvinoan kuuluu jäädä tahmeaksi. Jätä kvinoa jäähtymään kattilaan kannen alle.
- Raasta porkkana raastimen karkealla terällä ja hienonna valkosipuli. Paloittele sellerinvarret.
- Halkaise, pese ja siivuta purjo.
- Kaada oliiviöljy pannulle ja kuullota kasviksia siinä miedolla lämmöllä kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää oregano ja sipulijauhe ja kääntele sekaisin. Paista vielä 5 minuuttia.
- Kaada kasvikset kvinoan joukkoon ja sekoita hyvin.
- Lisää joukkoon kikhernejauhot, oluthiivahiutaleet, rouhitut pähkinät ja mausteet ja sitruunamehu.
- Kaada öljyä pannulle ja muotoile massasta pihvejä (Huom! Märillä käsillä onnistut paremmin).
- Paista pihvit rapeiksi molemmin puolin kuumassa öljyssä.
- Laita valmiit pihvit talouspaperin päälle kuivumaan.
- Tarjoa.