Kasvisbowl

Annoskoko2 hengelle
Valmistusaika40 min
VaikeusasteHelpohko
Kasvisbowl
Kasvisbowlit ovat erinomaisia, nopeita arkiruokia. Etukäteen valmistelluista aineksista syntyy bowleja pitkin viikkoa! Katso vinkit bowlin rakentamiseen!

Kasvisbowl

1 dl (suomalaista) kvinoaa* 2 dl vettä kvinoan keittämiseen + suolaa* ½ tl kurkumaa pala punakaalia maun mukaan lehtikaalia 1-2 tl punaviinietikkaa + mustapippuria (+ chilihiutaleita*) 300 g tofua 1-2 rkl neitsytoliiviöljyä paistamiseen* 1 porkkana

Korianterijogurtti

2 dl turkkilainen kauragurtti maun mukaan tuoretta korianteria + limemehua 1 pieni valkosipulinkynsi + suolaa* + mustapippuria

Reseptin kirjoittaja | Minska

Parhaat bowlit saat rakentamalla ne:
1. Ravitsevasta hiilihydraatista (esim. kvinoa, tattari, hirssi, täysjyväriisi, kikhernepasta)
2. Kasvisproteiinilähteestä (esim. tofu, nyhtökaura, beanit härkäpapusuikale, härkis, kikherne, pavut/linssit)
3. Raikkaista kasviksista.

Ota tästä inspiraatiota ensimmäiseen kasvisbowliisi!

Valmistus

  1. Kiehauta vesi, lisää suola ja kurkuma. Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä siivilässä ja kaada kiehuvaan veteen. Anna kiehua kypsäksi paketin ohjeen mukaan. 
  2. Siivuta tai paloittele punakaali kvinoan kiehuessa ja paista sitä vesitilkassa pannulla kunnes se pehmenee. Riivi lehtikaalista kova lehtiruoti pois ja revi lehdet pienemmiksi. Huuhtele hyvin (varsinkin luomulehtikaalissa tuppaa olemaan asukkaita). Laita lehtikaali ja punakaali astiaan ja lisää loraus oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria ja 1-2 tl punaviinietikkaa (+ chilihiutaleita). Jätä tekeytymään.
  3. Kuutioi tofu ja paista se pannulla oliiviöljytilkassa rapeaksi.
  4. Vedä porkkanasta lastuja kuorimaveitsellä.

Korianterijogurtti

  1. Hienonna korianteri. Raasta tai hienonna valkosipuli veitsellä.
  2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää suolaa maun mukaan. Rouhaise sekaan mustapippuria.

Kokoa kulhojen pohjalle kvinoa, ja lisää reunoille marinoitu punakaali/lehtikaali, rapea tofu ja porkkanasuikaleet. Lusikoi päälle korianterijogurttia.