*Herkullinen kasvis-nugettipelti syntyi kaupallisessa yhteistyössä Naturli':n kanssa. Värikkäällä juurespedillä tarjoillut vegaaniset nugetit maistuvat taatusti kaikille! Juureksista ja vegaanisista nugeteista koottu helppo peltiruoka viimeistellään raikkaalla tomaattisalsalla ja avokadokastikkeella.
Tomaattisalsa
1 pss NATURLI' Veggie Nuggets Pea Based n. 1 kg juureksia 3 rkl esim. bataattia 1 tl porkkanaa perunaa ja palsternakkaa öljyä* suolaaAvokadokastike
250 g kirsikkatomaatteja 1/2 ruukku korianteria 1/2 punasipuli 1/2-1 punainen chili 1 rkl limetin mehua 1/4 tl suolaa1 avokado
1 dl kaurafraichea
2 rkl vegaanista majoneesia
1 valkosipulinkynsi raastettuna
n. 1/2 tl suolaa
Kaupallinen yhteistyö | Naturli'
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja leikkaa ne pitkittäin tikun muotoon. Levitä juurekset mahdollisimman väljästi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Jos käytössäsi on kiertoilma, käytä sitä ja jaa juurekset kahdelle pellille.
- Hujauta juuresten päälle öljy ja suola. Pöyhäise käsin sekaisin.
- Paahda juureksia noin 10 minuuttia. Lisää nugetit ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat saaneet hieman väriä ja nugetit paahtuneet rapeiksi.
- Tee tomaattisalsa. Kuutioi kirsikkatomaatit koosta riippuen neljästä kahdeksaan osaan. Hienonna punasipuli, chili ja korianteri. Sekoita ainekset ja mausta limetinmehulla sekä suolalla.
- Valmista avokadokastike. Mittaa ainekset korkeareunaiseen astiaan ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku.
- Tarjoa kasvis-nugettipelti kuumana tomaattisalsan ja avokadokastikkeeen kera.