Kasvis-jauhiswokki

Kasvis-jauhiswokki

5Vegaaninen, maidoton, laktoositonHelppo30 min

Kastike

1 pkt Naturli’ minced pea based -jauhista
300 g Parsakaalia
100 g Lehtikaalia
200 g Gluteenittoia nuudeleita (esim. täysjyväriisi tai tattari)
1-2 rkl Öljyä paistamiseen*
1 ruukku Korianteria tai ruohosipulia
2 dl Cashewpähkinöitä*

6 rkl Vähäsuolaista soijakastiketta
3 rkl Seesamiöljyä*
3 rkl Vaahterasiirappia
2 rkl Sitruunamehua*
4 Valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl Inkivääriä raastettuna
1 Punainen chili hienonnettuna

Kaupallinen yhteistyö | Naturli'

Valmistusohjeet

  1. Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
  2. Paloittele parsakaali kukinnoiksi, poista varresta puumainen ulkokuori ja leikkaa sisus pienemmiksi paloiksi. Poista lehtikaalista paksu lehtiruoti, revi lehdet pienemmiksi paloiksi. Hienonna ruohosipuli tai korianteri.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan. 
  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsiksi. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  5. Kuumenna 1 rkl öljyä suuressa paistinpannussa tai wokkipannussa. Ruskista jauhis murumaiseksi. Siirrä syrjään odottamaan. 
  6. Lisää pannulle tarvittaessa öljyä. Lisää parsakaalin varret ja hetken kuluttua kukinnot. Paista pari minuuttia ja lisää sitten lehtikaali. Kääntele pohjia myöten sekaisin niin, että lehtikaali painuu kasaan. Lisää pannulle paistettu jauhis, keitetyt nuudelit sekä kastike. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike on tasaisesti sekoittunut wokin joukkoon. 
  7. Lisää lopuksi hienonnetut yrtit sekä paahdetut cashewpähkinät.

*Nämä reseptin ainekset löydät verkkokaupastamme

Katso lisää reseptejä