Klassikkoruoka, mutta kasvisversiona! Tässä keitossa käytetään Quorn-rouhetta proteiininlähteenä ja reilusti mausteita.
Kaalikeitto
10 cm pätkä purjoa 3 valkosipulinkynttä 1 rkl oliiviöljyä* 2 porkkanaa 1 tl kuivattua timjamia 1 l vettä 4 rkl kasvisfondia tai 2 kasvisliemikuutiota 800g valkokaalia 4 laakerinlehteä 10 maustepippuria 1 tl paprikajauhetta* 3 rkl tomaattipyre/-sosetta 1 tl suolaa* 1 rkl balsamiviinietikkaa* 2 tl meiramiaQuorn-ainekset
1 rkl oliiviöljyä* 300g Quorn-rouhetta 2 tl paprikajauhetta* 2 rkl soijakastiketta 0.5 tl sipulijauhetta + suolaa* + mustapippuriaReseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Halkaise ja pese purjo. Viipaloi.
- Kuori valkosipulinkynnet.
- Kuori ja viipaloi porkkanat.
- Leikkaa kaali paloiksi tai suikaleiksi.
- Kuullota kattilassa oliiviöljyssä purjoa ja valkosipuleita kunnes ne alkavat pehmetä.
- Lisää porkkanat kattilaan. Heitä mukaan timjami. Kääntele.
- Lisää vesi ja kasvisfondi/kasvisliemikuutiot sekä kaalinpalat ja kaikki mausteet meiramia lukuunottamatta. Anna porista ainakin 20minuuttia kannen alla (voit antaa porista jopa reilun tunnin jos haluat).
- Valmista sillä aikaa Quorn rouhe
- Kuumenna pannulla oliiviöljy ja lisää Quorn rouhe. Kääntele, kunnes se alkaa sulaa ja ruskistua.
- Lisää mausteet ja paista kunnes Quorn rouhe on täysin sulanut ja ruskistunut.
- Kaada Quorn rouhe kattilaan, kun keitto on porissut ja sekoita.
- Tarjoa.