Juurisellerikeitto ja paistettu kaurapala

Annoskoko2021-08-06t00:00:00.000z
Valmistusaika45 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Fazer Yosa
||
Samettinen ja lempeänmakuinen sosekeitto on täydellinen valinta jouluaterian alkuun. Lempeän makuinen keitto saa ryhtiä rapeaksi paistetusta kaurapalasta.

Juurisellerikeitto

2 salottisipulia 3 valkosipulinkynttä 500 g juuriselleriä (kuorittuna) 3 jauhoista perunaa + oliiviöljyä paistamiseen 6 dl vettä 1 tlk Fazer Aito Kauraruokaa (maustamaton) 1 tl suolaa

Paistettu kaurapala

1 pkt Fazer Yosa Kaurapala Yrtit oliiviöljyä paistamiseen timjamia koristeluun

Kaupallinen yhteistyö | Fazer Yosa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi juuriselleri ja perunat.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulit raukeiksi. Lisää juuriselleri- ja perunakuutiot. Paista vielä viitisen minuuttia.
  3. Mittaa kattilaan vesi, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat läpeensä pehmenneet. 
  4. Lisää Fazer Aito Kauraruoka ja suola. Soseuta juurisellerikeitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  5. Keiton kiehuessa kuutioi Fazer Yosa Kaurapala. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista kaurapalakuutioihin rapea pinta.
  6. Tarjoa juurisellerikeitto paistettujen kaurapalakuutioiden kanssa. Koristele halutessasi timjamilla.