Samettinen ja lempeänmakuinen sosekeitto on täydellinen valinta jouluaterian alkuun. Lempeän makuinen keitto saa ryhtiä rapeaksi paistetusta kaurapalasta.
Juurisellerikeitto
2 salottisipulia 3 valkosipulinkynttä 500 g juuriselleriä (kuorittuna) 3 jauhoista perunaa + oliiviöljyä paistamiseen 6 dl vettä 1 tlk Fazer Aito Kauraruokaa (maustamaton) 1 tl suolaaPaistettu kaurapala
1 pkt Fazer Yosa Kaurapala Yrtit oliiviöljyä paistamiseen timjamia koristeluunKaupallinen yhteistyö | Fazer Yosa
Valmistusohjeet
- Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi juuriselleri ja perunat.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulit raukeiksi. Lisää juuriselleri- ja perunakuutiot. Paista vielä viitisen minuuttia.
- Mittaa kattilaan vesi, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat läpeensä pehmenneet.
- Lisää Fazer Aito Kauraruoka ja suola. Soseuta juurisellerikeitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku.
- Keiton kiehuessa kuutioi Fazer Yosa Kaurapala. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista kaurapalakuutioihin rapea pinta.
- Tarjoa juurisellerikeitto paistettujen kaurapalakuutioiden kanssa. Koristele halutessasi timjamilla.
