Täyttävä ja joulunmakua täynnä oleva smoothie. Resepti on gluteeniton ja vegaaninen ja siitä riittää sopivasti kahdelle.
2 dl kurpitsaa (esim. myskikurpitsa)
2-3 dl kauramaitoa/vettä
0.5 dl rusinoita
1 ml piparkakku-maustetta
(loraus sitruunamehua
1 rkl mantelivoita tai muuta pähkinävoita
1 ml inkiväärijauhetta
Reseptin kirjoittaja | ParantavaRuoka
Valmistusohjeet
- Höyrytä kurpitsa täysin pehmeäksi. Voit höyryttää kurpitsan halkaistuna tai pienempinä paloina riippuen kurpitsan koosta (vaihtoehtona voit myös kuoria kurpitsan, poistaa siemenet ja sitten höyryttää). Anna jäähtyä.
- Kaada neste blenderiin.
- Lusikoi 2 dl pehmeää kurpitsaa ilman kuorta ja siemeniä mukaan.
- Lisää muut ainekset.
- Soseuta tasaiseksi.
- Tarjoa.