Jouluinen pata

Annoskoko5 hengelle
Valmistusaika40-90 min
VaikeusasteHelppo
Jouluinen pata
Jouluinen pata, joka on helppo valmistaa. Valitse mieleisesi kasviproteiini pataan ja anna hautua.
15 cm pala purjon valkoista osaa 1 rkl neitsytoliiviöljyä 3 esikeitettyä punajuurta liemineen n. 700g laadukasta paseerattua tomaattia 7 dl vettä 1 pkt Beanit Härkis® tai Nyhtökaura® 4tähtianista 3 kanelitankoa 20 maustepippuria 5-6 laakerinlehteä 2 valkosipulinkynttä 2tl l suolaa 1 rkl sokeria (esim intiaani- tai kookossokeria) 1 rkl kuivattuja luumuja 1 rkl balsamiviinietikkaa 1 tl piparkakkumaustetta

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Halkaise ja huuhtele purjo. Viipaloi se renkaiksi.
  2. Kuullota purjoa kattilan pohjalla öljyssä kunnes se alkaa pehmetä.
  3. Kuutioi punajuuret.
  4. Lisää punajuuret liemineen kattilaan ja kaada päälle paseerattu tomaatti sekä vesi. Lisää kaikki muutkin ainekset kattilaan. Sekoita.
  5. Hauduta pataa keskilämmöllä vähintään puoli tuntia, mielellään pidempään.
  6. Tarjoa.

Vinkkejä valmistukseen

Annos on gluteeniton riippuen siitä mitä kasviproteiinia käytät.

Voit käyttää reseptissä esikeitettyjen punajuurien (löytyy vakuumipaketista kaupan vihannesosastolta) sijasta tuoreita punajuuria ja keittää ne itse.