Jouluinen pata, joka on helppo valmistaa. Valitse mieleisesi kasviproteiini pataan ja anna hautua.
15 cm pala purjon valkoista osaa
1 rkl neitsytoliiviöljyä
3 esikeitettyä punajuurta liemineen
n. 700g laadukasta paseerattua tomaattia
7 dl vettä
1 pkt Beanit
Härkis® tai Nyhtökaura®
4tähtianista
3 kanelitankoa
20 maustepippuria
5-6 laakerinlehteä
2 valkosipulinkynttä
2tl l suolaa
1 rkl sokeria (esim intiaani- tai kookossokeria)
1 rkl kuivattuja luumuja
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl piparkakkumaustetta
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Halkaise ja huuhtele purjo. Viipaloi se renkaiksi.
- Kuullota purjoa kattilan pohjalla öljyssä kunnes se alkaa pehmetä.
- Kuutioi punajuuret.
- Lisää punajuuret liemineen kattilaan ja kaada päälle paseerattu tomaatti sekä vesi. Lisää kaikki muutkin ainekset kattilaan. Sekoita.
- Hauduta pataa keskilämmöllä vähintään puoli tuntia, mielellään pidempään.
- Tarjoa.
Vinkkejä valmistukseen
Annos on gluteeniton riippuen siitä mitä kasviproteiinia käytät.
Voit käyttää reseptissä esikeitettyjen punajuurien (löytyy vakuumipaketista kaupan vihannesosastolta) sijasta tuoreita punajuuria ja keittää ne itse.