|

Jouluinen kaalisalaatti

6 annostaVegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteenitonHelppo15 min

250 g Valkokaalia
1 Hapan omena
6 Aurinkokuivattua taatelia
1 dl Kuivattuja karpaloita
1 dl Lehtipersiljaa
3/4 dl Auran vegaanimajoneesia
3/4 dl Kaurafraichea tai paksua kaurajogurttia
2 rkl Sitruunamehua
1/2 tl Mustapippuria
1/4 tl Suolaa

Kaupallinen yhteistyö | Auran

Jouluinen kaalisalaatti on raikas lisä jouluaterialle esimerkiksi seitankinkun kylkeen. Kuivatut karpalot ja taatelit tuovat salaattiin hedelmäisen makeuden.

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi kaali ohuen ohuiksi suikaleiksi. Puristele käsien välissä meheväksi.
  2. Viipaloi omena noin 1,5 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita kaalin joukkoon. 
  3. Hienonna taatelit ja lehtipersilja.
  4. Sekoita Auran Vegaanimajoneesi, kaurafraiche, sitruunamehu sekä suola ja pippuri. Sekoita kastike kaali-omenaseoksen joukkoon. Lisää hienonnettu lehtipersilja, taatelit ja karpalot. Sekoita. Tarkista maku.