Jouluinen kaalisalaatti on raikas lisä jouluaterialle esimerkiksi seitankinkun kylkeen. Kuivatut karpalot ja taatelit tuovat salaattiin hedelmäisen makeuden.
250 g valkokaalia
1 hapan omena
6 aurinkokuivattua taatelia
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl lehtipersiljaa
3/4 dl Auran Vegaanimajoneesia
3/4 dl kaurafraichea tai paksua kaurajogurttia
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
Kaupallinen yhteistyö | Auran
Valmistusohjeet
- Suikaloi kaali ohuen ohuiksi suikaleiksi. Puristele käsien välissä meheväksi.
- Viipaloi omena noin 1,5 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita kaalin joukkoon.
- Hienonna taatelit ja lehtipersilja.
- Sekoita Auran Vegaanimajoneesi, kaurafraiche, sitruunamehu sekä suola ja pippuri. Sekoita kastike kaali-omenaseoksen joukkoon. Lisää hienonnettu lehtipersilja, taatelit ja karpalot. Sekoita. Tarkista maku.