Ihanan jouluinen puuro, jonka kruunaa helppo ja nopea luumusose. Hirssi on luontaisesti gluteeniton ja erittäin terveellinen kotimainen vilja.
Puuro
2 dl hirssinjyviä 7 dl Oatly Kaurajuoma Deluxe (löytyy kylmäkaapista) 1/2 tl jauhettua inkivääriä 1 tl kanelia 1/2 tl kardemummaa 3/4 tl suolaa 1 rkl intiaanisokeria 1 raastettu omenaLuumusose
2 dl kuivattuja luumuja 2 dl laadukasta omenamehuaKaupallinen yhteistyö | Oatly. Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
Puuro
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Laita hirssinjyvät siivilään ja huuhtele hyvin lämpimällä vedellä.
- Laita hirssinjyvät uunivuokaan ja sekoita mukaan kaurajuoma, mausteet, sokeri ja raastettu omena. Vinkki: Piilota sekaan yksi manteli!
- Paista uunissa 1-1,5h. Tarkkaile paistamisen aikana.
- Tarjoa heti.
Luumusose
- Luumusose valmistetaan blenderissä tai tehokkaalla sauvasekoittimella.
- Blenderissä: Kaada blenderin kannuun omenamehu ja luumut, soseuta kunnes sileää.
- Sauvasekoittimella: Laita omenamehu ja luumut kulhoon. Soseuta sykäyksittäin sauvasekoittimella kunnes sose on sileää.
Hiilijalanjälki: 0,22 kg CO2e per annos