Jouluinen hirssipuuro ja luumusose

Annoskoko4-6 hengelle
Valmistusaika1,5 h
VaikeusasteHelppo
Jouluinen hirssipuuro ja luumusose
Ihanan jouluinen puuro, jonka kruunaa helppo ja nopea luumusose. Hirssi on luontaisesti gluteeniton ja erittäin terveellinen kotimainen vilja.

Puuro

2 dl hirssinjyviä 7 dl Oatly Kaurajuoma Deluxe (löytyy kylmäkaapista) 1/2 tl jauhettua inkivääriä 1 tl kanelia 1/2 tl kardemummaa 3/4 tl suolaa 1 rkl intiaanisokeria 1 raastettu omena

Luumusose

2 dl kuivattuja luumuja 2 dl laadukasta omenamehua

Kaupallinen yhteistyö | Oatly. Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

Puuro

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Laita hirssinjyvät siivilään ja huuhtele hyvin lämpimällä vedellä. 
  3. Laita hirssinjyvät uunivuokaan ja sekoita mukaan kaurajuoma, mausteet, sokeri ja raastettu omena. Vinkki: Piilota sekaan yksi manteli!
  4. Paista uunissa 1-1,5h. Tarkkaile paistamisen aikana.
  5. Tarjoa heti.

Luumusose

  1. Luumusose valmistetaan blenderissä tai tehokkaalla sauvasekoittimella.
  2. Blenderissä: Kaada blenderin kannuun omenamehu ja luumut, soseuta kunnes sileää.
  3. Sauvasekoittimella: Laita omenamehu ja luumut kulhoon. Soseuta sykäyksittäin sauvasekoittimella kunnes sose on sileää.

Hiilijalanjälki: 0,22 kg CO2e per annos