Beanit®-kasvispata on täydellisen mausteinen pataruoka joulupöytään tai pakkaspäivän iloksi!
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
1 palsternakka
200 g herkkusieniä
+ oliiviöljyä
3 laakerinlehteä
2 kanelitankoa
10 kokonaista neilikkaa
10 kokonaista maustepippuria
2 tl suolaa
1/2 l kasvislientä
4 oksaa rosmariinia hienonnettuna
1 pkt Beanit® härkäpapusuikaleita (maustamaton)
Kaupallinen yhteistyö | Beanit
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Lohko herkkusienet. Kuullota sipulit öljyssä raukeiksi. Lisää herkkusienet. Jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut sienistä. Lisää palsternakka- ja porkkanapalat. Jatka paistamista muutama minuutti.
- Siirrä ainekset uunin kestävään pataan. Lisää kasvisliemi ja mausteet. Anna muhia hissukseen kannen alla noin 45 minuuttia.
- Sekoita joukkoon Beanit® härkäpapusuikaleet. Laita uuniin vielä kymmeneksi minuutiksi. Tarkista maku.
- Tarjoa jouluinen kasvispata härkäpapusuikaleilla esimerkiksi perunamuusin tai keitinperunoiden kera.