|

Itse tehdyt minttusuklaa-konvehdit

8 kplVegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteenitonHelppoN.2h

1 dl Cashew pähkinöitä
1 dl (+ 3 rkl) Kookoshiutaleita
2 rkl Kookosöljyä
2 rkl Vaahterasiirappia
2 rkl Mantelimaitoa
1 tl Piparminttu-aromia
ripaus Suolaa
100 g Tummaa suklaata

Itse tehdyt konvehdit ovat herkullinen, eettinen ja ekologinen lahja – näistä herkuista kun ei jää jäljelle käärettäkään. Mikäänhän ei maistu paremmalta kuin itse tehty ruokalahja, jonka reseptissä on reilu ripaus rakkautta! Toimii myös oman itsensä hemmotteluun.

Reseptin kirjoittaja | Vege it

Valmistus

  1. Liota pähkinöitä yön yli tai vähintään 6 h.
  2. Lämmitä kookosöljy juoksevaksi ja sekoita siihen vaahterasiirappi, minttuaromi ja suola.
  3. Hienonna pähkinät monitoimikoneella tai tehokkaassa tehosekoittimessa. Lisää joukkoon muut ainekset.
  4. Taikina saa olla tahmaista ja muotoiltavaa, säätele koostumusta lisäämällä 1rkl kerrallaan
    joko mantelimaitoa tai kookoshiutaleita.
  5. Muotoile massasta 8 palloa ja litistä niitä hiukan. Aseta pakkaseen odottamaan.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa, kasta pallot suklaaseen ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.