|

Italialainen linssikeitto

2021-06-04t00:00:00.000zVegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteenitonHelppoN.1h

1 Iso sipuli
3 Valkosipulinkynttä
+ Oliiviöljyä
1 Pieni fenkoli
3 Pientä porkkanaa
1 tl Korianterinsiemeniä
2 tl Fenkolinsiemeniä
2 tl Kuivattua timjamia
2 tl Sokeria
3 rkl Balsamiviinietikkaa (tai 1 dl punaviiniä)
1 tlk Tomaattimurskaa (400g)
2 dl Kuivia ruskeita/vihreitä linssejä
1 Kasvislientä
5 litraa Suolaa

Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten


Valmistus

  1. Pilko sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Lisää pannulle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä.
  3. Hienonna fenkoli ohuiksi siivuiksi (käytä mandolinia, jos omistat) ja leikkaa siivut vielä noin kolmeen osaan.
  4. Lisää pannulle kuullottumaan.
  5. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Lisää porkkanaraaste pannulle.
  6. Anna näiden pehmentyä pannulla.
  7. Murskaa korianterinsiemeniä kevyesti morttelissa.
  8. Lisää joukkoon sitten mausteet, sokeri ja balsamiviinietikka. Paista hetki.
  9. Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja linssit.
  10. Anna poreilla keskilämmöllä n. 45-60 minuuttia. Niin kauan, että linssit kypsyvät, mutta eivät muussaannu.
  11. Mausta lopuksi suolalla.