Linssikeitto on terveellinen ja ravitseva kasvisruoka. Tämän version mausteista löytyy aavistus fenkolia ja korianteria.
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
+ oliiviöljyä
1 pieni fenkoli
3 pientä porkkanaa
1 tl korianterinsiemeniä
2 tl fenkolinsiemeniä
2 tl kuivattua timjamia
2 tl sokeria
3 rkl balsamiviinietikkaa (tai 1 dl punaviiniä)
1 tlk tomaattimurskaa (400g)
2 dl kuivia ruskeita/vihreitä linssejä
1 kasvislientä
5 litraa suolaa
Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten
Valmistus
- Pilko sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Lisää pannulle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä.
- Hienonna fenkoli ohuiksi siivuiksi (käytä mandolinia, jos omistat) ja leikkaa siivut vielä noin kolmeen osaan.
- Lisää pannulle kuullottumaan.
- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Lisää porkkanaraaste pannulle.
- Anna näiden pehmentyä pannulla.
- Murskaa korianterinsiemeniä kevyesti morttelissa.
- Lisää joukkoon sitten mausteet, sokeri ja balsamiviinietikka. Paista hetki.
- Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja linssit.
- Anna poreilla keskilämmöllä n. 45-60 minuuttia. Niin kauan, että linssit kypsyvät, mutta eivät muussaannu.
- Mausta lopuksi suolalla.