Hummusleipä paahdetuilla kasviksilla

Annoskoko4 hlö
Valmistusaika60 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Vaasan
Hummusleipä paahdetuilla kasviksilla
Hummusleipä paahdetuista kasviksista on helppo ja ruokaisa resepti ruisleivästä, itsetehdystä hummuksesta, pehmeistä paahdetuista kasviksista, makeasta tomaatista ja rapeista versoista.

Hummusleipä paahdetuilla kasviksilla

4 kpl Vaasan 100% Ruis Ruispalaa 1 pieni (tai puolikas) munakoiso 1 punainen paprika 2 tomaattia 1 kourallinen ituja tai versoja lisäksi tuoretta basilikaa

Öljy

3 rkl oliiviöljyä 1 rkl sitruunamehua 1 valkosipulinkynsi 1 tl oreganoa ½ tl minttua ½ tl mustapippuria ripaus suolaa

Hummus

1 tlk (230 g valutettuna) kikherneitä 1 valkosipulinkynsi 2 rkl sitruunamehua 2 rkl vaaleaa tahinia 1 rkl oliiviöljyä 1 tl juustokuminaa 1 tl kanelia ½ tl cayennepippuria n. ½ dl vettä ripaus suolaa

Kaupallinen yhteistyö | Vaasan

Hummus on helppo klassikko, joka sopii loistavasti myös ruokaisan ruisleivän täytteeksi, erityisesti pehmeiden paahdettujen kasvisten, makean tomaatin ja rapeiden versojen kanssa. 

Valmistusohjeet:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, kuivatut yrtit, hienonnettu valkosipuli ja mustapippuri. Lisää ripaus suolaa.
  2. Poista munakoison kanta ja viipaloi munakoiso noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja paloittele se kahdeksaan osaan.
  3. Asettele munakoisot ja paprikat uunipellille leivinpaperin päälle ja kääntele öljy niiden joukkoon. Paahda uunissa noin 30 - 40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kunnolla pehmenneet.
  4. Valmista sillä aikaa hummus: valuta ja huuhdo kikherneet. Mittaa suolaa lukuun ottamatta kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen astiaan ja aja hummus tasaiseksi massaksi. Lisää vettä niin, että hummus on sopivan paksuista. Maista ja lisää viimeisenä suolaa oman makusi mukaan.
  5. Viipaloi tomaatit ja hienonna basilika karkeasti.
  6. Erota ruispalan puolikkaat ja sipaise reilusti hummusta kumpaankin puolikkaaseen. Asettele paahdetut, hieman jäähtyneet kasvikset pohjapuolikkaalle, lisää päälle viipaloitu tomaatti ja basilika. Aseta päällimmäiseksi idut tai versot, ja paina kansipuolikas leivän päällä.

 

      

    Vinkkejä valmistukseen

    Vinkki: Voit myös oikaista käyttämällä valmista hummusta, ja halutessasi ripauttaa sen joukkoon hieman kanelia ja cayennepippuria.