Hot dogit saavat veikeän Lähi-idän twistin, kun täytteeksi sujauttaa rapeita falafeleja ja samettista hummusta. Kurkku-tomaattisalaatti tuo makuun raikkautta. Jos kaipaat hodareihin lisänostetta, viimeistele maku valkosipulimajoneesilla.
4 hot dog -sämpylää
12 falafelia
1 pkt (125 g) Jalostaja Hummusta
½ kurkku
250 g kirsikkatomaatteja
½ punasipuli
½ ruukkua lehtipersiljaa
1 rkl sitruunamehua
¼ tl suolaa
(4 rkl vegaanista valkosipulimajoneesia)
- Paahda falafelit pannulla, uunissa tai airfryerissa rapeiksi.
- Halkaise kurkku ja poista halutessasi vetinen sisus. Kuutioi kurkku pieneksi. Paloittele kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna lehtipersilja. Sekoita kurkku- ja tomaattikuutiot, punasipuli, lehtipersilja ja sitruunamehu. Mausta ripauksella suolaa.
- Lämmitä hot dog sämpylät halutessasi esimeriksi airfryerissa tai leivänpaahtimessa.
- Levitä sämpylälle hummusta, lisää falafelit ja kurkku-tomaattisalaatti. Viimeistele halutessasi valkosipulimajoneesilla.