Hot dogit falafelilla ja hummuksella

Annoskoko4
Valmistusaika20 min
VaikeusasteHelppo
Hot dogit falafelilla ja hummuksella
Hot dogit saavat veikeän Lähi-idän twistin, kun täytteeksi sujauttaa rapeita falafeleja ja samettista hummusta. Kurkku-tomaattisalaatti tuo makuun raikkautta. Jos kaipaat hodareihin lisänostetta, viimeistele maku valkosipulimajoneesilla.
4 hot dog -sämpylää 12 falafelia 1 pkt (125 g) Jalostaja Hummusta ½ kurkku 250 g kirsikkatomaatteja ½ punasipuli ½ ruukkua lehtipersiljaa 1 rkl sitruunamehua ¼ tl suolaa (4 rkl vegaanista valkosipulimajoneesia)
  1. Paahda falafelit pannulla, uunissa tai airfryerissa rapeiksi. 
  2. Halkaise kurkku ja poista halutessasi vetinen sisus. Kuutioi kurkku pieneksi. Paloittele kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna lehtipersilja. Sekoita kurkku- ja tomaattikuutiot, punasipuli, lehtipersilja ja sitruunamehu. Mausta ripauksella suolaa.
  3. Lämmitä hot dog sämpylät halutessasi esimeriksi airfryerissa tai leivänpaahtimessa.
  4. Levitä sämpylälle hummusta, lisää falafelit ja kurkku-tomaattisalaatti. Viimeistele halutessasi valkosipulimajoneesilla.