Herkulliset, mehevät linssipihvit

Annoskoko2021-07-05t00:00:00.000z
Valmistusaika30-40min
|
Haussa mehevä linssipihvi? Tällä reseptillä syntyvät kasvispihvit, jotka maistuvat! Linssipihvit sopivat täydellisesti kasvishampurilaisen väliin ja linssejä käyttämällä pihvistä tulee mukavan proteiinipitoinen.
1 tetra vihreitä linssejä (230g) 2 pientä porkkanaa 1 sipuli 3 valkosipulin kynttä 1 dl saksanpähkinöitä tai auringonkukansiemeniä 0.5 dl kikhernejauhoja 0.5 dl kaurahiutaleita 2 rkl pellavasiemenrouhetta 6 rkl vettä 2 tl soijakastiketta 2 rkl tomaattipyrettä 1 rkl tahinia 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl oreganoa 1 tl timjamia 1 tl basilikaa

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistus

  1. Sekoita vesi ja pellavasiemenrouhe keskenään ja aseta sivuun tekeytymään ainakin 10min ajaksi.
  2. Pilko sipuli, valkospuli, hienonna pähkinät ja raasta porkkanat.
  3. Kuullota sipulia öljyssä kunnes se on saanut väriä. Lisää, valkosipuli sekä mausteet ja sekoita hetki.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
  5. Anna turvota noin 30min jääkaapissa.
  6. Muotoile öljytyin käsin 5 suurta tai 7-10 pientä pihviä ja paista keskilämmöllä noin 3min per puoli, tai kunnes pinta on rapea. Jos jätät pihvit paksuiksi, on tärkeää ettet paista vain pintaa kypsäksi liian kuumalla, jättäen sisuksen raa'aksi.

Mehevät linssipihvit kasvishampurilaisen välissä 

Vinkkejä valmistukseen

Voit vaihdella mausteita mielesi mukaan. Pihvitaikinat ovat kuitenkin parhaimmillaan, kun mausteita on reilusti, älä siis epäröi käyttää tl-rkl mittaa.

Tomaattipyreen voit korvata vaikka chilikastikkeella tai muulla maustekastikkeella. Tahinin tilalle sopii mikä tahansa pähkinä- tai siemenvoi.