Helppo pastavuoka on arkiruokaa parhaimmillaan, sillä se valmistuu ilman pastan keittämistä. Kaurakermalla ja tomaattikastikkeella mehevöitetty ja Beanit-suikaleista ruokaisuutensa saava vuokaruoka maistuu vielä myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.
250 g (täysjyvä)pastaa (esim. penne)
1 pkt (250 g) Beanit-suikaleita (valkosipuli-yrtti)
1 paprika
+ öljyä paistamiseen
1 tlk (350 g) valmista tomaattipastakastiketta (esim. Arrabiata-maustettua)
2 dl kaurakermaa
2 dl vettä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 dl (vegaanista) juustoraastetta TAI 2 palloa (à 125 g) mozzarellajuustoa
Reseptin kirjoittaja | Vegeviettelys
Valmistus
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Suikaloi paprika ja kuullota muutama minuutti pannulla pienessä öljytilkassa. Lisää Beanit-suikaleet ja paista vielä hetki.
- Mittaa kaikki ainekset uunivuokaan. Sekoita.
- Paista pastavuokaa noin 40 minuuttia. Lisää juusto ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa.
Vinkkejä valmistukseen
Vinkki: Beanit-suikaleiden sijaan voit käyttää vuokaan myös esimerkiksi nyhtökauraa tai mieleisiäsi papuja.