Helpot porkkanaletut

Annoskoko8 lettua
Valmistusaika30 min
VaikeusasteHelppo
Porkkanaletut ja hernepesto | Minskan helpot arkiruoat
Porkkanaletut toimivat kevyeksi lounaaksi tai päivälliseksi. Kokeile lisukkeeksi vaikkapa raikasta hernepestoa. Katso resepti ja ihastu!
200 g porkkanasosetta 2 dl kasvimaitoa* 1 dl kaurapohjaista turkkilaista jogurttia (esim. Oatly Havregurt Turkkilainen) 2 rkl oliiviöljyä* 4 dl spelttijauhoja* 2 tl leivinjauhetta ¼-½ tl suolaa* + paistamiseen öljyä*

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne kypsäksi. Soseuta yhdessä kasvimaidon kanssa. Voit myös käyttää valmista, paksua juuressosetta.
  2. Lisää porkkana-maitososeen joukkoon jogurtti ja 2 rkl oliiviöljyä.
  3. Sekoita spelttijauho, leivinjauhe ja suola keskenään ja yhdistä seokset. Taikina saa olla paksuhkoa ja lusikoitavaa.
  4. Paista letut öljyssä ja keskilämpöä kuumemmalla, kunnes ne ovat molemmin puolin rapeita.
  5. Tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kera. Kokeile esimerkiksi kuvassa näkyvää hernepestoa, jonka ohjeen löydät täältä.

*Nämä reseptin tuotteet löydät verkkokaupastamme

Lisää helppoja arkiruokareseptejä

Vinkkejä valmistukseen

Vinkki! Letut onnistuvat myös esim. bataatista tai muista juureksista.