Porkkanaletut ja hernepesto | Minskan helpot arkiruoat

Helpot porkkanaletut

8 lettuaVegaaninen, maidotonHelppo30 min

200 g Porkkanasosetta
2 dl Kasvimaitoa*
1 dl Kaurapohjaista turkkilaista jogurttia (esim. oatly havregurt turkkilainen)
2 rkl Oliiviöljyä*
4 dl Spelttijauhoja*
2 tl Leivinjauhetta
¼-½ tl Suolaa*
+ Paistamiseen öljyä*

vinkki! letut onnistuvat myös esim. bataatista tai muista juureksista.

Reseptin kirjoittaja | Minska

 

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne kypsäksi. Soseuta yhdessä kasvimaidon kanssa. Voit myös käyttää valmista, paksua juuressosetta.
  2. Lisää porkkana-maitososeen joukkoon jogurtti ja 2 rkl oliiviöljyä.
  3. Sekoita spelttijauho, leivinjauhe ja suola keskenään ja yhdistä seokset. Taikina saa olla paksuhkoa ja lusikoitavaa.
  4. Paista letut öljyssä ja keskilämpöä kuumemmalla, kunnes ne ovat molemmin puolin rapeita.
  5. Tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kera. Kokeile esimerkiksi kuvassa näkyvää hernepestoa, jonka ohjeen löydät täältä.

*Nämä reseptin tuotteet löydät verkkokaupastamme

Lisää helppoja arkiruokareseptejä