Porkkanaletut toimivat kevyeksi lounaaksi tai päivälliseksi. Kokeile lisukkeeksi vaikkapa raikasta hernepestoa. Katso resepti ja ihastu!
200 g porkkanasosetta
2 dl kasvimaitoa*
1 dl kaurapohjaista turkkilaista jogurttia (esim. Oatly Havregurt Turkkilainen)
2 rkl oliiviöljyä*
4 dl spelttijauhoja*
2 tl leivinjauhetta
¼-½ tl suolaa*
+ paistamiseen öljyä*
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne kypsäksi. Soseuta yhdessä kasvimaidon kanssa. Voit myös käyttää valmista, paksua juuressosetta.
- Lisää porkkana-maitososeen joukkoon jogurtti ja 2 rkl oliiviöljyä.
- Sekoita spelttijauho, leivinjauhe ja suola keskenään ja yhdistä seokset. Taikina saa olla paksuhkoa ja lusikoitavaa.
- Paista letut öljyssä ja keskilämpöä kuumemmalla, kunnes ne ovat molemmin puolin rapeita.
- Tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kera. Kokeile esimerkiksi kuvassa näkyvää hernepestoa, jonka ohjeen löydät täältä.
*Nämä reseptin tuotteet löydät verkkokaupastamme
Lisää helppoja arkiruokareseptejä
Vinkkejä valmistukseen
Vinkki! Letut onnistuvat myös esim. bataatista tai muista juureksista.