Onko jääkaapissasi viimeisiä päiviä veteleviä vihanneksia ja kasviksia? Tässä loistava ohje niiden hyödyntämiseen.
1 l hävikkivihanneksia (esim. kesäkurpitsaa
2 munakoisoa
5 palsternakkaa
1 rkl porkkanaa
1 rkl paprikaa tms.)
2 pkt (yhteensä 1 kg) sipulia
5 dl valkosipulinkynttä
1 oliiviöljyä
1 rkl (savu)paprikamaustetta
2 rkl pastakastiketta
1 rkl vettä
(+ kasvisliemikuutio
2 pss punaviinietikkaa
tomaattipyreetä
kuivattua timjamia
chilitahnaa)
Soijachorizoa (esim. Hälsans Kök pakasteesta)
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Ota soijachorizot sulamaan hyvissä ajoin tai sulata niitä hetki mikrossa. Paloittele.
- Pilko juurekset, sipulit ja kasvikset (voit jättää ihan isoiksikin paloiksi).
- Kuullota sipulia ja kokonaisia valkosipulinkynsiä öljyssä wokkipannulla kunnes ne pehmenevät. Lisää muut kasvikset. Kääntele sekaisin.
- Lisää (savu)paprikamauste ja soijachorizopalat.
- Kääntele noin 10 minuuttia.
- Kaada sekaan muut ainekset.
- Anna hautua mahdollisimman pitkään välillä sekoitellen.