Hävikkikasvis-makkarapannu

Annoskoko6 hengelle
Valmistusaikan. 1h
VaikeusasteHelppo
Hävikkikasvis-makkarapannu
Onko jääkaapissasi viimeisiä päiviä veteleviä vihanneksia ja kasviksia? Tässä loistava ohje niiden hyödyntämiseen.
1 l hävikkivihanneksia (esim. kesäkurpitsaa 2 munakoisoa 5 palsternakkaa 1 rkl porkkanaa 1 rkl paprikaa tms.) 2 pkt (yhteensä 1 kg) sipulia 5 dl valkosipulinkynttä 1 oliiviöljyä 1 rkl (savu)paprikamaustetta 2 rkl pastakastiketta 1 rkl vettä (+ kasvisliemikuutio 2 pss punaviinietikkaa tomaattipyreetä kuivattua timjamia chilitahnaa) Soijachorizoa (esim. Hälsans Kök pakasteesta)

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Ota soijachorizot sulamaan hyvissä ajoin tai sulata niitä hetki mikrossa. Paloittele.
  2. Pilko juurekset, sipulit ja kasvikset (voit jättää ihan isoiksikin paloiksi).
  3. Kuullota sipulia ja kokonaisia valkosipulinkynsiä öljyssä wokkipannulla kunnes ne pehmenevät. Lisää muut kasvikset. Kääntele sekaisin.
  4. Lisää (savu)paprikamauste ja soijachorizopalat.
  5. Kääntele noin 10 minuuttia.
  6. Kaada sekaan muut ainekset.
  7. Anna hautua mahdollisimman pitkään välillä sekoitellen.

 

Katso lisää helppoja arkiruokareseptejä