Härkislasagne

Annoskoko6 hengelle
Valmistusaika50 min
VaikeusasteHelpohko
Härkislasagne
Vegaaninen versio lasagnesta, missä liha on korvattu härkiksellä ja juustokastike tehty cashewpähkinöistä ja kasvikermasta.

Juustokastike

1 dl cashewpähkinöitä* (liota vähintään tunnin tai yön yli) 250 ml kasvikermaa 1 dl hiivahiutaleita* 1 tl suolaa* 2 rkl sitruunamehua* 1 tl sipulijauhetta 0.5 tl valkosipulijauhetta 1 tl sinappijauhetta)

Lasagne

1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 2 rkl neitsytoliiviöljyä* 1 pkt texmex härkistä 1 kesäkurpitsa 1 purkki mustapapuja 500 g tomaattipastakastiketta 5-6 kpl lasagnelevyjä (+ suolaa)* (+ sipulijauhetta)

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohje

Juustokastike

  1. Laita cashewpähkinät veteen likoamaan ainakin tunniksi, tai jopa yön yli. Valuta ja huuhtele.
  2. Laita kasvikerma, sitruunamehu, hiivahiutaleet ja muut mausteet blenderin kulhoon ja aja sileäksi. Lisää lopuksi cashewpähkinät pienissä erissä. Aja aina väleissä tasaiseksi.
  3. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Lasagne

  1. Hienonna sipulit. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuullota sipuleita pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa puoliympyröiksi.
  4. Lisää härkis ja kesäkurpitsa sipuleiden sekaan ja paista kunnes kesäkurpita ruskistuu reunoilta.
  5. Jos seos tarvitsee lisää makua, lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sipulijauhetta.
  6. Sekoita mukaan huuhdellut ja valutetut mustapavut.
  7. Laita kerroksittain härkisseosta, pastakastiketta ja lasagnelevyjä. Laita ylimpien lasagnelevyjen päälle vielä hieman pastakastiketta ja kaada sitten cashewjuusto pinnalle.
  8. Paista lasagnea 200 asteessa n. 30min kunnes reunat ruskistuvat
  9. Tarjoa :)

*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme

Katso lisää arkiruokareseptejä