Vegaaninen versio lasagnesta, missä liha on korvattu härkiksellä ja juustokastike tehty cashewpähkinöistä ja kasvikermasta.
Juustokastike
1 dl cashewpähkinöitä* (liota vähintään tunnin tai yön yli) 250 ml kasvikermaa 1 dl hiivahiutaleita* 1 tl suolaa* 2 rkl sitruunamehua* 1 tl sipulijauhetta 0.5 tl valkosipulijauhetta 1 tl sinappijauhetta)Lasagne
1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 2 rkl neitsytoliiviöljyä* 1 pkt texmex härkistä 1 kesäkurpitsa 1 purkki mustapapuja 500 g tomaattipastakastiketta 5-6 kpl lasagnelevyjä (+ suolaa)* (+ sipulijauhetta)Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohje
Juustokastike
- Laita cashewpähkinät veteen likoamaan ainakin tunniksi, tai jopa yön yli. Valuta ja huuhtele.
- Laita kasvikerma, sitruunamehu, hiivahiutaleet ja muut mausteet blenderin kulhoon ja aja sileäksi. Lisää lopuksi cashewpähkinät pienissä erissä. Aja aina väleissä tasaiseksi.
- Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Lasagne
- Hienonna sipulit. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuullota sipuleita pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä.
- Leikkaa kesäkurpitsa puoliympyröiksi.
- Lisää härkis ja kesäkurpitsa sipuleiden sekaan ja paista kunnes kesäkurpita ruskistuu reunoilta.
- Jos seos tarvitsee lisää makua, lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sipulijauhetta.
- Sekoita mukaan huuhdellut ja valutetut mustapavut.
- Laita kerroksittain härkisseosta, pastakastiketta ja lasagnelevyjä. Laita ylimpien lasagnelevyjen päälle vielä hieman pastakastiketta ja kaada sitten cashewjuusto pinnalle.
- Paista lasagnea 200 asteessa n. 30min kunnes reunat ruskistuvat
- Tarjoa :)