Härkis-nachovuoka on helppo uuniruoka, jonka mehevä maku yllättää paatuneenkin lihansyöjän. Kesäkurpitsa ja paprika lisäävät kasvisten määrää lautasella.
250 g härkis härkäpapuvalmiste texmex TAI härkis original + tacomauste
185 g pyöreitä nachoja
1 rkl neitsytoliiviöljyä / avocadoöljyä paistamiseen
1 kpl punasipuli
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
400 g tomaattimurskaa / salsakastiketta
230 g salsakastiketta
1 pieni kesäkurpitsa
½ punaista paprikaa
200 g raastettua luomu chilijuustoa
tai pizzajuustoa tai vegaanista juustoa
päälle tuoretta korianteria
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistus
- Hienonna valkosipuli ja punasipuli ja kuullota niitä hetki öljytilkassa pannulla.
- Lisää härkis ja jatka paistamista hetki. Lisää paloiteltu paprika, tomaattimurska ja anna hautua vielä noin viisi minuuttia. Maista ja mausta suolalla.
- Siivuta kesäkurpitsa muutaman millin paksuisiksi paloiksi.
- Laita uunivuoan pohjalle vähän härkismössöä, kesäkurpitsaviipaleet, lisää härkismössöä, salsakastiketta ja kunnon kerros nachoja (jätä osa nachoista tarjoiluun). Viimeiseksi juustoraaste.
- Paista uunissa 225 c noin 10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.
- Tarjoile nachojen kanssa.
Katso lisää helppoja arkiruokareseptejä
katso lisää
Vinkkejä valmistukseen
Resepti on helppo muuttaa vegaaniseksi, kun valitsee vuoan päälle vegaanijuuston.