|

Härkäpapubolognese ja vegaaninen parmesaani

4 annostaVegaaninen, maidotonHelppo30 min

1 ½ dl Karviaisten tilan härkäpapurouhe*
2 + 1 rkl Öljyä*
2 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta
2 ½ dl Vettä
1 Sipuli
3 Valkosipulinkynttä
1 Porkkana
3 rkl Tomaattipyreetä
2 tl Paprikajauhetta*
½-1 tl Chilijauhetta
1 rkl Kuivattua oreganoa*
1 tlk (400 g) Tomaattimurskaa
½ tl Suolaa
2 tl Kookossokeria*
(1 dl Kaurakermaa)

Vegaaninen parmesaani

1 dl Cashewpähkinöitä*
2 rkl Ravintohiivahiutaleita*
½ tl Suolaa
½ tl Oliiviöljyä*

*löydät nämä tuotteet verkkokaupastamme

Reseptin kirjoittaja | Minska

 
 

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää härkäpapurouhe ja paista pari minuuttia. Lisää soijakastike ja sekoita. Lisää vesi pienissä erissä sekoitellen niin, että edellinen erä nestettä ennättää aina imeytyä rouheen joukkoon. Siirrä turvonnut rouhe syrjään ja pyyhkäise pannu puhtaaksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
  3. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet raukeiksi. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Sekoita joukkoon paprikajauhe, chili ja tomaattipyree. 
  4. Lisää tomaattimurska, oregano, suola ja kookossokeri sekä härkäpapurouhe. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia kannen alla noin 15 minuuttia. 
  5. Tarkista maku. Pyöristä kastike halutessasi tilkalla kaurakermaa. Tarjoa härkäpapubolognese keitetyn pastan kera.
  6. Tee vegaaninen parmesaani. Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäähtyä hieman. Mittaa pähkinät, ravintohiivahiutaleet, suola ja oliiviöljy monitoimikoneeseen. Jauha sykäyksittäin karkeaksi rouheeksi. Tarjoa parmesaani härkäpapubolognesen ja pastan kera.

*Löydät nämä reseptin raaka-aineet verkkokaupastamme

Katso lisää reseptejä joulupöytään