||

Grillinyytit

4Vegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteenitonHelppo45-60 min

½ pakettia (110 g) Auran aurinkokuivattu tomaattilevitettä
4 dl Kaurakermaa
1 rkl Tomaattisosetta
1 tl Savupaprikajauhetta
½ tl Mustapippuria
½ tl Suolaa
500 g Varhaisperunoita
3 Porkkanaa
350 g Cocktailtomaatteja tai terttukirsikkatomaatteja
4 Kevätsipulia
2 Valkosipulinkynttä
½ punttia Basilikaa
½ punttia Persiljaa

Viimeistelyyn

Tuoretta basilikaa
persiljaa ja kevätsipulien varret

Lisäksi

Leivinpaperia ja foliota

Kaupallinen yhteistyö | Auran

 

Valmistusohjeet

  1. Pese kasvikset. Viipaloi juurekset ohuiksi siivuiksi. Pilko kevätsipuleiden valkoinen osa, ja osa vihreistä varsista. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi ja hienonna yrtit. Sekoita kasvikset keskenään.
  2. Sekoita toisessa kulhossa esimerkiksi vispilällä Auran Aurinkokuivattu tomaattilevite, kaurakerma, tomaattisose sekä mausteet.
  3. Leikkaa leivinpaperista ja foliosta neljä neliskulmaista arkkia. Aseta leivinpaperi folion päälle, ja paina arkit esimerkiksi murokulhon sisälle, näin saat koottua nyytit helposti. Lusikoi neljäsosa kasviksista leivinpaperille, kaada neljännes kermaseoksesta kasvisten päälle ja purista nyytti tiukasti kiinni. Tee vielä kolme samanlaista nyyttiä.
  4. Kypsennä nyyttejä grillissä keskilämmöllä noin 30 - 45 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä haarukalla kokeiltaesssa.
  5. Viipaloi kevätsipuleiden vihreä osa ja hienonna pieni nippu basilikaa ja persiljaa. Avaa kypsät nyytit ja tarjoile ne tuoreen basilikan ja kevätsipulin kera.

Vinkki: Nyyttien kanssa kannattaa tarjota täysjyväleipää, jota voi kastaa nyyttien herkulliseen liemeen.

 

Katso lisää kesäreseptejä