Italialaisista bruschetta-leivistä inspiroituneet grillileivät ovat ilo silmälle ja kielelle. Auran Valkosipuli-persiljalevite pääsee oikeuksiinsa makeiden tomaattien, ihanien oliivien ja tuoreen basilikan kera.
Grillileivät
1pkt Auran valkosipuli ja persilja-levitettä 1 limppu kokojyväleipää 400g kirsikkatomaatteja 20-30 mustaa oliivia 15-20 varrellista kapristaValkosipuliöljy
1 valkosipulinkynsi 1/2 dl oliiviöljyä ripaus suolaaViimeistelyyn
mustapippuria myllystä tuoretta basilikaaKaupallinen yhteistyö | Auran
Italialaisista bruschetta-leivistä inspiroituneet grillileivät ovat ilo silmälle ja kielelle. Auran Valkosipuli-persiljalevite pääsee oikeuksiinsa makeiden tomaattien, ihanien oliivien ja tuoreen basilikan kera.
Valmistusohjeet
- Valmista valkosipuliöljy: murskaa tai hienonna valkosipuli. Sekoita keskenään valkosipuli, oliiviöljy ja suola.
- Leikkaa leipä reilun kokoisiksi viipaleiksi.
- Aseta tomaatit, oliivit ja kaprikset sekä leipäviipaleet uunin pellille.
- Voitele sekä leivät että kasvikset valkosipuliöljyllä ja paista niitä uunissa 200-asteessa noin 10-12 min. Kääntele tomaatteja sillon tällöin ja sivele niihin tarvittaessa lisää öljyä. Käännä leivät kerran paiston puolivälissä.
- Voitele hieman jäähtyneet leivät runsaalla kerroksella Auran Valkosipuli-persiljalevitettä. Asettele tomaatit, oliivit ja kaprikset leipien päälle.
- Viimeistele tuoreella basilikalla ja mustapippurilla.
Vinkkejä valmistukseen
Vinkki:
Voit tehdä lämpimät leivät myös gluteenittomasta leivästä.