Tämä salaatti voidaan valmistaa joko lisäkkeeksi tai pääruoaksi. Lisää ruokaisuutta salaattiin saa esimerkiksi paahdetuilla kikherneillä.
Salaatti
6 aprikoosia 2 viipaletta täysjyvälimppua 150 g salaattisekoitusta 3 rkl pinjansiemeniä 1 dl herneitä tuoretta basilikaa ja oreganoa oliiviöljyäPaprikamousse
¼ pakettia (55 g) Auran Paprikalevitettä 1 dl maustamatonta kauravispiäSitruunavinegretti
3 rkl oliiviöljyä 1 rkl sitruunamehua 1 tl vaahterasiirappia ½ tl suolaa ripaus valkopippuriaKaupallinen yhteistyö | Auran
Valmistusohjeet
- Mittaa kaikki vinegretin ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen astiaan ja sekoita (voit myös vispata ainekset käsin kulhossa).
- Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Sivele aprikoosit ja leipäviipaleet oliiviöljyllä, ripottele leipien päälle suolaa. Paista aprikooseja ja leipiä uunin grillivastuksella 225 asteessa noin 4 – 5 min per puoli. Paahda myös pinjansiemeniä uunissa, kunnes ne saavat hieman väriä.
- Revi tai leikkaa paistettu leipä rouheiksi paloiksi.
- Huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus. Pyöräytä joukkoon noin puolet vinegretistä.
- Mittaa moussen ainekset kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Sekoita kaikki salaatin ainekset. Tarjoile paprikamoussen ja vinegretin kera.