Gluteenittomat porkkanasämpylät

Annoskoko8 pientä sämpylää
Valmistusaika40 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Gluteenittomat porkkanasämpylät
Nämä gluteenittomat sämpylät ovat täynnä proteiinia, hyviä rasvoja ja kuituja. Nauti esimerkiksi aamupalalla, iltapalalla tai välipalana.
2 dl Foodin mantelijauhoa 2 dl Foodin vaaleaa riisijauhoa 2/3 tl Foodin himalajan suolaa 1 tl ruokasoodaa 2 rkl Foodin psylliumkuitua 4 dl raastettua porkkanaa 2 kananmunaa 4 kananmunan valkuaista 1 rkl omenaviinietikkaa + Foodin kuorittuja hampunsiemeniä + Foodin kurpitsansiemeniä

Kaupallinen yhteistyö | Foodin

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään lukuunottamatta hampun- ja kurpitsansiemeniä.
  3. Raasta porkkanat ja sekoita kuiviin aineksiin.
  4. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Säästä yksi keltuainen voiteluun.
  5. Vaahdota kananmunat ja valkuaiset kunnes vaahto muuttuu valkoiseksi. Lisää omenaviinietikka ja vaahdota vielä noin minuutti.
  6. Sekoita kuivat ainekset vaahtoon lusikalla sekoittaen kunnes taikina on tasaista.
  7. Nostele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille haluamasi kokoisia nokareita lusikalla. Voit muotoilla nokareet kostutetuilla käsillä pyöreiksi.
  8. Voitele sämpylät keltuaisella ja ripottele päälle hampunsiemeniä sekä kurpitsansiemeniä.
  9. Paista uunissa noin 20 minuuttia.