Nämä gluteenittomat sämpylät ovat täynnä proteiinia, hyviä rasvoja ja kuituja. Nauti esimerkiksi aamupalalla, iltapalalla tai välipalana.
2 dl Foodin mantelijauhoa
2 dl Foodin vaaleaa riisijauhoa
2/3 tl Foodin himalajan suolaa
1 tl ruokasoodaa
2 rkl Foodin psylliumkuitua
4 dl raastettua porkkanaa
2 kananmunaa
4 kananmunan valkuaista
1 rkl omenaviinietikkaa
+ Foodin kuorittuja hampunsiemeniä
+ Foodin kurpitsansiemeniä
Kaupallinen yhteistyö | Foodin
Valmistusohjeet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään lukuunottamatta hampun- ja kurpitsansiemeniä.
- Raasta porkkanat ja sekoita kuiviin aineksiin.
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Säästä yksi keltuainen voiteluun.
- Vaahdota kananmunat ja valkuaiset kunnes vaahto muuttuu valkoiseksi. Lisää omenaviinietikka ja vaahdota vielä noin minuutti.
- Sekoita kuivat ainekset vaahtoon lusikalla sekoittaen kunnes taikina on tasaista.
- Nostele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille haluamasi kokoisia nokareita lusikalla. Voit muotoilla nokareet kostutetuilla käsillä pyöreiksi.
- Voitele sämpylät keltuaisella ja ripottele päälle hampunsiemeniä sekä kurpitsansiemeniä.
- Paista uunissa noin 20 minuuttia.