Gluteeniton sienicevicheleipä

Valmistusaika30 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Vaasan
Gluteeniton sienicevicheleipä
Sieniceviche saa makunsa chilistä, korianterista ja limestä. Gluteenittomat leivät paahdetaan uunissa valkosipulin kanssa ja lopuksi päälle laitetaan sienicevicheä.

Sieniceviche

200g herkkusieniä 1/2 (n. 90g) punasipuli 1 valkosipulinkynsi 1 punainen chili 1 lime 1 rkl neitsytoliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1 tl vaahterasiirappia 1 ruukku tuoretta korianteria

Muut ainekset

+ Vaasan Moilas Free From Kaura-Pellava -leipiä + neitsytoliiviöljyä + valkosipulia + kuivattua timjamia/rosmariinia

Kaupallinen yhteistyö | Vaasan

 

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi herkkusienet.
  2. Hienonna punasipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi.
  3. Raasta valkosipulinkynsi.
  4. Viipaloi chili.
  5. Purista limestä mehu.
  6. Sekoita kaikki sienicevichen ainekset kulhossa ja laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa kun leivät valmistuvat (väh. 10min).
  7. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  8. Sekoita kulhossa oliiviöljy ja raastettu valkosipuli.
  9. Levitä leivät uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele ne oliiviöljy-valkosipuliseoksella. Ripottele päälle timjamia tai rosmariinia.
  10. Paahda leipiä uunissa 8-10 minuuttia.
  11. Levitä reilusti sienichevicheä paahtuneille leiville ja tarjoa heti.