Gluteeniton pizzapohja ei eroa valmistustavaltaan eikä maultaan juurikaan perinteisestä ja sitkoa pohjaan saada psylliumilla. Gluteenitonta pohjaa ei myöskään tarvitse nostattaa pitkään, puoli tuntia riittää.
50g tuorehiivaa tai
1 pss (11g) kuivahiivaa
4 dl vettä
1 rkl psylliumia
4-6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl sokeria*
1 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
Kaupallinen yhteistyö - Reseptin tekijä | Auran
Valmistusohjeet
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna levätä 10 minuuttia. Sekoita joukkoon jauhot (4-6 dl niin että taikinan koostumus on kiinteä, muttei kuiva) sekä sokeri ja lisää lopuksi suola. Vaivaa taikinaa muutama minuutti joko käsin tai yleiskoneella. Lisää öljy ja vaivaa kunnes taikina on sileää. Levitä joko uunipellille tai 2-4 pienemmäksi pizzaksi ja anna kohota leivinliinan alla puoli tuntia. Gluteeniton pizzapohja on parhaimmillaan kun et anna sen seistä liian kauan.
Vinkkejä valmistukseen
*Minska suosittelee kookossokeria