|||

Gluteeniton french toast

3-4 hengelleVegaaninen, gluteenitonHelppo40 min

Mustaherukka-chiahillo

200g Pakastemustaherukoita
1-3 rkl Vaahterasiirappia
2 rkl Chia-siemeniä
1 dl Vettä

Banaanisose

1 dl Kasvimaitoa
2 tl Pellavansiemenrouhetta
1 rkl Maapähkinävoita
2 rkl Vaahterasiirappia
1/2 Banaani
1/4 tl Vaniljajauhetta
1/2 tl Kanelia

Muut ainekset

+ Vaasan moilas free from tumma siemenlimppu -leipää
+ Banaania
+ Maapähkinävoita
+ Vaahterasiirappia
+ Voita tai öljyä paistamiseen
+ Tuoreita marjoja tarjoiluun

Kaupallinen yhteistyö | Vaasan

 

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin mustaherukka-chiahillo (ohje alla).
  2. Laita kaikki banaanisoseen ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi.
  3. Kaada massa laakeaan korkeareunaiseen vuokaan (esim.piirakkavuokaan) ja jätä odottamaan.
  4. Ota aina kaksi leipää kerrallaan. Levitä toiselle leivälle maapähkinävoita ja toiselle mustaherukka-chiahilloa. Paina voidellut puolet vastakkain.
  5. Lämmitä voi tai öljy pannulla.
  6. Pyöritä voideltu leipäpari baanaanisoseessa molemmin puolin ja nosta pannulle paistumaan. Paina lastalla leipiä, jotta saat tasaisen ruskean paistopinnan.
  7. Kokoa paistetuille leiville lisää mustaherukka-chiahilloa, banaaniviipaleita ja lorauta päälle vaahterasiirappia. Tarjoa tuoreiden marjojen kanssa.

Mustaherukka-chiahillo:

  1. Laita ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 5min. Anna jäähtyä.