Gluteenittomat french toastit ilman vehnää tai valkoista sokeria! Väliin laitetaan mustaherukka-chiahilloa sekä maapähkinävoita. Leivät kastetaan banaanisoseessa ja lopputulos kruunataan banaanilla, marjoilla ja vaahterasiirapilla.
Mustaherukka-chiahillo
200g pakastemustaherukoita 1-3 rkl vaahterasiirappia 2 rkl chia-siemeniä 1 dl vettäBanaanisose
1 dl kasvimaitoa 2 tl pellavansiemenrouhetta 1 rkl maapähkinävoita 2 rkl vaahterasiirappia 1/2 banaani 1/4 tl vaniljajauhetta 1/2 tl kaneliaMuut ainekset
+ Vaasan Moilas Free From Tumma Siemenlimppu -leipää + banaania + maapähkinävoita + vaahterasiirappia + voita tai öljyä paistamiseen + tuoreita marjoja tarjoiluunKaupallinen yhteistyö | Vaasan
Valmistusohjeet
- Tee ensin mustaherukka-chiahillo (ohje alla).
- Laita kaikki banaanisoseen ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi.
- Kaada massa laakeaan korkeareunaiseen vuokaan (esim.piirakkavuokaan) ja jätä odottamaan.
- Ota aina kaksi leipää kerrallaan. Levitä toiselle leivälle maapähkinävoita ja toiselle mustaherukka-chiahilloa. Paina voidellut puolet vastakkain.
- Lämmitä voi tai öljy pannulla.
- Pyöritä voideltu leipäpari baanaanisoseessa molemmin puolin ja nosta pannulle paistumaan. Paina lastalla leipiä, jotta saat tasaisen ruskean paistopinnan.
- Kokoa paistetuille leiville lisää mustaherukka-chiahilloa, banaaniviipaleita ja lorauta päälle vaahterasiirappia. Tarjoa tuoreiden marjojen kanssa.
Mustaherukka-chiahillo:
- Laita ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 5min. Anna jäähtyä.