Fettuccine alfredo

Fettuccine Alfredo eli pasta Alfredo – terveellinen versio

4Vegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteenitonHelppo30 min

200 g Kukkakaalia
1 dl Cashewpähkinöitä
3-4 Valkosipulinkynttä
2 dl Vettä tai kasvislientä
2 rkl Oliiviöljyä
1 rkl Sitruunamehua
2 rkl Ravintohiiva-hiutaleita
0.5 tl Valkosipulijauhetta
ripaus Valkopippuria
ripaus Mustapippuria
0.5-1 tl Yrttisuolaa
nippu Pastaa

Fettuccine Alfredo on klassikkopastaresepti, joka hurmaa helppoudellaan. Kokeile tätä maidotonta versiota, jossa lisää hyvää tuovat kukkakaali, pähkinät ja klassiset mausteet.

Reseptin kirjoittaja | Vege it

Valmistus

  1. Laita pasta kiehumaan paketin ohjeen mukaan.
  2. Käytä kukkakaalista vain kukkaosa, pilko pieneksi. Kaada vettä kattilaan ja keitä kukkakaalia ja cashewpähkinää 20min ajan.
  3. Viipaloi valkosipuli ja paista se aivan ruskeaksi ja kypsäksi pannulla oliiviöljyssä.
  4. Kun 20min on kulunut, kaada kaikki ainekset tehosekoittimeeseen ja soseuta pitkään ja hartaasti, kunnes tulos on silkkisen sileä. Nesteenä käytin kukkakaalin keitinvettä, mutta voit myös käyttää kasvislientä halutessasi. Huomioi tällöin suolan määrä, jottei kastikkeesta tule liian suolaista. Tehosekoittimen lisäksi myös sauvasekoitin toimii varmasti, vaatii vain hiukan enemmän aikaa.
  5. Maista ja lisää halutessasi mausteita.
  6. Kaada pasta lautaselle tai kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ja raasta halutessasi vegeparmesania. Vähän tai vähän enemmän.
  7. Tarjoile!