Chili con härkis on loistavaa arkiruokaa, mutta taipuu herkullisilla lisukkeilla myös oivaksi perjantairuoaksi. Tarjoa kastike riisin kera ja tuunaa annos raikkaan tulisella tomaattisalsalla, tuoreilla avokadokuutioilla ja itse tehdyillä nachoilla. Tästä ei texmex-ruoka parane!
CHILI CON HÄRKIS
2 tlk (à 400 g) Jalostaja Chili con Härkistä 4 annosta keitettyä riisiä tai ruokakauraa tarjoiluun 1 avokado kuutioitunaTomaattisalsa
500 g kirsikkatomaatteja 1 punasipuli 1 ruukku korianteria 1 punainen keskivahva chili ½ limetin mehu ¼ tl suolaaItse tehdyt nachot
6-8 kpl mieleisiäsi tortillalettuja n. 1 dl öljyä n. ½ tl suolaa- Keitä riisi tai ruokakaura.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Leikkaa tortillaletut kolmioiksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille yhteen kerrokseen. Sipaise pintaan öljyä ja mausta ripauksella suolaa. Paahda noin 5 minuuttia, kunnes nachot ovat saaneet hieman väriä. Varo polttamasta.
- Valmista tomaattisalsa. Kuutioi kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna korianteri ja chili. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
- Kuumenna Chili con Härkis kattilassa tai pannulla pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kokoa annos. Jaa riisi tai ruokakaura lautasille. Lisää päälle Chili con härkistä, tomaattisalsaa ja avokadokuutioita. Nauti itse tehtyjen nachojen kera.