Butter chickenin kasvisversio valmistuu Quornista. Quorn sisältää mykoproteiinia, joka on ravinteikas proteiinin lähde. Tämä annos menee läpi lihansyöjällekin!
+ oliiviöljyä* paistamiseen
1 pss Quorn -fileitä (pakastealtaasta)
1 rkl garam masalaa* tai muuta maustesekoitusta
+ suolaa
4 valkosipulinkynttä
3 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
2 tl garam masalaa*
1/8 tl cayennepippuria*
1 tl paprikaa*
1 tl kurkumaa*
6 dl (n. 680g) paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattisosetta
1 tl suolaa
1 rkl kookossokeria*
2 dl kasviruokakermaa tai kookoskermaa*
+ tuoretta korianteria
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Paista jäisiä Quorn paloja öljyssä kunnes ne alkavat sulaa. Mausta maustesekoituksella molemmin puolin ja ripottele suolaa päälle. Ruskista molemmin puolin.
- Nosta ruskistuneet fileet lautaselle odottamaan. Voit paloitella ne suupaloiksi tässä vaiheessa.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri.
- Kuullota valkosipuleita ja inkivääriä hetki öljyssä. Lisää mausteet ja kääntele hetki.
- Kaada pannulle paseerattu tomaatti, tomaattisose, suola sekä sokeri.
- Lisää myös Quorn palat ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia.
- Lisää lopuksi kerma ja kuumenna vielä kiehuvaksi.
- Ripottele päälle halutessasi tuoretta korianteria ja tarjoa esim. riisin kanssa.
Katso lisää helppoja arkiruokia
Vinkkejä valmistukseen
* Löydät nämä tuotteet verkkokaupastamme:
- Urtekram garam masala 70 g
- Urtekram cayennepippuri 30 g
- Urtekram makea paprika 28 g
- Foodin kurkuma 100 g
- Foodin kookossokeri 230 g
- Foodin raaka kookosmanna 400 g
Erittäin helppo tapa valmistaa kookoskermaa on lisätä kookosmannaa veteen. Lisää 1 osa mannaa 2 osaan vettä.