Borchkeitto on alkujaan itäeurooppalainen ruoka, jonka pääraaka-aine on punajuuri. Tästä keitosta löytyy borchkeiton aineksia, mutta twistinä ovat kookosmaito ja korianteri.
2-3 valkosipulin kynttä
15 cm pätkä purjon valkoista osaa
5 valmiiksi keitettyä punajuurta tai raakana raastettua punajuurta
2 porkkanaa
2 sipulia
1 - 1 vettä (riippuen siitä kuinka paksua keittoa haluat)
5 l kasvisliemikuutiota
2-3 punaviinietikkaa
2 rkl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa*
+ kookosmaitoa*
2 dl maun mukaan
korianteria (hapankaalia)
+ (chiliä)
+ (limemehua)
Reseptin tekijä | Minska
*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme
Valmistus
- Pese purjo huolellisesti, sillä purjon väleissä on usein multaa ja hiekkaa. Helpoiten se käy, kun halkaiset purjon melkein kokonaan pituussuunnassa (jätä kiinni päästä niin osat eivät leviä pitkin tiskiallasta) ja huuhdo huolellisesti juoksevan veden alla.
- Leikkaa purjo renkaiksi ja hienonna sipulit.
- Kuullota kasarissa sipulia, valkosipulia ja purjoa miedolla lämmöllä kunnes ne kuultavat.
- Lisää porkkanat ja punajuuret ja pyöräytä.
- Kaada mukaan vesi ja lisää 2 kasvisliemikuutiota, jauhettu inkivääri, suolaa ja 2 rkl punaviinietikkaa.
- Kiehauta, kunnes porkkanat pehmenevät.
- Lisää tässä välissä hapankaali, limemehu ja chili.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä.
- Kaada soseutettu keitto takaisin kattilaan ja kaada sekaan kookosmaito.
- Maista ja mausta suolalla tarvittaessa.
Katso lisää helppoja arkiruokareseptejä
Vinkkejä valmistukseen
*Nämä tuotteet löydät verkkokaupastamme.