Kokeile joulupöytään jotain uutta: laatikko, jossa yhdistyvät makea bataatti ja punaviinissä haudutetut Beanit® härkäpapusuikaleet.
Bataattikerros
1 iso bataatti 1 rkl oliiviöljyä 1 dl kaurakermaa 1 rkl siirappia 0.5 tl jauhettua inkivääriä 0.5 tl kanelia 1/8 tl kardemummaa 0.5 tl suolaa 2 rkl mantelijauhettaBeanit®-punaviinikerros
1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 4 pientä shalottisipulia 1 pkt Beanit® härkäpapusuikaleita (maustamaton) 0.5 rkl kuivattua timjamia tai rosmariinia 1 rkl paprikajauhetta 4 dl alkoholitonta punaviiniä 1 tl suolaa 4 laakerinlehtiä 2 rkl tomaattipyrettä 2 rkl tummaa sokeriaKaupallinen yhteistyö | Verso Food
Valmistusohjeet
- Höyrytä bataatti pehmeäksi kuorineen. Anna jäähtyä ja poista kuori.
- Hienonna sipuli ja kuullota sitä oliiviöljyssä hetki.
- Lisää valkosipulinkynnet ja kuoritut ja halkaistut shalottisipulit. Anna hautua hetki.
- Lisää Beanit® härkäpapusuikaleet ja mausteet. Kääntele sekaisin.
- Kaada mukaan viini, tomaattipyre ja sokeri.
- Anna hautua keskilämmöllä ilman kantta noin 15 min tai kunnes neste on haihtunut puoleen.
- Soseuta käsivatkaimella bataatti ja muut bataattikerroksen ainekset.
- Voitele uunivuoka ja laita pohjalle Beanit® -punaviinikerros.
- Levitä päälle bataattikerros. Ripottele päälle mantelijauhe ja muotoile lusikalla haluamaasi tyyliin.
- Paista uunissa 175 asteessa noin tunti.