BBQ-bowl kokoaa yhteen kesän maut: pikkelöidyt retiisit, makeaksi karamellisoituneet persikat ja BBQ-kastikkeella silatun nyhtökauran. Koko komeuden viimeistelee makeantulinen Auran Mango-habanero burgerkastike, joka niputtaa muhkeat maut ihanasti yhteen.
4 annosta keitettyä riisiä
4 persikkaa tai nektariinia
1-2 rkl öljyä paistamiseen
1 avokado
½ ruukkua tuoretta korianteria
1 dl Auran Mango-habanero burgerkastiketta
Pikkelöidyt retiisit
2 pss retiisejä 1 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa 2 rkl ruokosokeria 1 tl suolaaBBQ-nyhtökaura
1 pkt (250 g) nyhtökauraa (nude) öljyä paistamiseen 1 ½ dl valmista BBQ-kastikettaKaupallinen yhteistyö | Auran
Valmistusohjeet
- Valmista ensin pikkelöidyt retiisit. Mittaa vaalea balsamiviinietikka, sokeri ja suola laakeaan, kannelliseen rasiaan. Viipaloi retiisit ohuen ohuiksi viipaleiksi, sekoita ja ravista ne pikkeliliemen kanssa ja anna marinoitua puolisen tuntia.
- Halkaise persikat, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista persikkaviipaleita, kunnes pinta hieman karamellisoituu. Halutessasi voit myös grillata persikat nopeasti kuumassa grillissä. Nosta lautaselle odottamaan.
- Pyyhkäise pannu puhtaaksi, lisää tilkka öljyä ja paista nyhtökauraa pari minuuttia. Sekoita joukkoon BBQ-kastike ja paista sekoitellen vielä pari minuuttia.
- Hienonna korianteri. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi tai kuutioi hedelmäliha.
- Kokoa BBQ-bowl: Lusikoi pohjalle riisi, lisää päälle BBQ-nyhtökaura, paistetut persikkalohkot, pikkelöidyt ja valutetut retiisit, avokadokuutiot ja hienonnettu korianteri. Viimeistele annos Auran Mango-habanero burgerkastikkeella.