Nämä ranskalaiset ovat paistettu ilman öljyä ja lisukkeena ihanan raikas maidoton tzatziki.
Bataattiranskalaiset
1 iso bataatti 3 rkl kikhernejauhoja 2 rkl savupaprikajauhetta 2 tl suolaaTzatziki
1/2 kurkku raastettuna 1/2 prk Oatly Havregurt Turkkilaista kauragurttia 1 valkosipulinkynsi 1/2 tl juoksevaa hunajaa/vaahterasiirappia 1/2 - 1tl suolaa 1 tl sitruunamehua + mustapippuriaKaupallinen yhteistyö | Oatly. Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
Ranskalaiset
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Leikkaa bataatti ranskalaisiksi ja huuhtele tikut hyvin (mausteet tarttuvat paremmin märkään pintaan).
- Laita mausteet muovipussiin ja bataattitikut perään. Sulje pussiin ilmaa ja sekoittele hyvin.
- Kaada pussin sisältö leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja erottele tikut toisistaan hyvin.
- Paista uunissa noin 25 min.
Tzatziki
- Raasta kurkku ja laita siivilään valumaan. Painele lopuksi vielä ylimääräinen neste pois.
- Sekoita kulhossa turkkilainen kauragurtti, hienoksi raastettu valkosipulinkynsi, hunaja (tai vaahterasiirappi), suola ja sitruunamehu. Lisää raastettu kurkku. Lisää sekaan ripaus mustapippuria. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Hiilijalanjälki: 0,28 kg CO2e per annos