Bataattiranskalaiset ja tzatziki

Bataattiranskalaiset ja tzatziki

2 hengelleVegaaninenHelppo40 min

Bataattiranskalaiset

1 Iso bataatti
3 rkl Kikhernejauhoja
2 rkl Savupaprikajauhetta
2 tl Suolaa

Tzatziki

1/2 Kurkku raastettuna
1/2 prk Oatly havregurt turkkilaista kauragurttia
1 Valkosipulinkynsi
1/2 tl Juoksevaa hunajaa/vaahterasiirappia
1/2 - 1tl Suolaa
1 tl Sitruunamehua
+ Mustapippuria

Kaupallinen yhteistyö | Oatly. Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

Ranskalaiset

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Leikkaa bataatti ranskalaisiksi ja huuhtele tikut hyvin (mausteet tarttuvat paremmin märkään pintaan).
  3. Laita mausteet muovipussiin ja bataattitikut perään. Sulje pussiin ilmaa ja sekoittele hyvin.
  4. Kaada pussin sisältö leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja erottele tikut toisistaan hyvin.
  5. Paista uunissa noin 25 min.

Tzatziki

  1. Raasta kurkku ja laita siivilään valumaan. Painele lopuksi vielä ylimääräinen neste pois.
  2. Sekoita kulhossa turkkilainen kauragurtti, hienoksi raastettu valkosipulinkynsi, hunaja (tai vaahterasiirappi), suola ja sitruunamehu. Lisää raastettu kurkku. Lisää sekaan ripaus mustapippuria. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Hiilijalanjälki: 0,28 kg CO2e per annos

Katso lisää Oatlyn ihania reseptejä