Perjantai-illan herkku haussa? Nakit ja ranskalaiset vaviskaa! Paahdetut bataattiranskalaiset ja falafelit on ravinteikkaampi ja terveellisempi vaihtoehto.
1 iso bataatti
1 iso palsternakka
1 tl suolaa
2 rkl tacomaustetta
1-2 tl savustettua paprikaa
+ oliiviöljyä
+ falafeleja tuoreena tai pakasteena
Reseptin tekijä | Minska
Valmistus
- Kuori bataatti ja palsternakka halutessasi (ei välttämättä tarvitse) ja leikkaa ne pitkiksi, reilun sentin paksuisiksi tikuiksi ranskanperunoiden tapaan.
- Laita tikut kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin (käsin sekoittamalla saat parhaan tuloksen!).
- Levitä bataatit väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä ranskalaiset tarvittaessa kahdessa erässä. Paista ranskiksia 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tarkista kypsyys ja paista lisää tarvittaessa.