Terveellisempi versio pyttipannusta tehdään bataatista, kasvisnakeista ja vihreistä pavuista!
1 iso bataatti
+ oliiviöljyä paistamiseen*
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl savupaprikajauhetta
0.5-1 tl suolaa*
ripaus mustapippuria
8 kpl vegenakkeja (esim. Hälsans Kökin pakasteesta)*
200g vihreitä papuja
2-4 (luomu)kananmunaa
puntti tuoretta lehtipersiljaa
maun mukaan suolakurkkuja
Reseptin kirjoittaja | Minska
*Nämä reseptin raaka-aineet löydät verkkokaupastamme:
- Ota nakit sulamaan (jos ovat pakasteesta).
- Kuori ja kuutioi bataatti.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
- Paista bataattia ja sipulia pannulla oliiviöljyssä välillä lisäten vettä pannulle, jotta bataatit kypsyisivät helpommin ja nopeammin.
- Kun bataatti alkaa olla kypsää, lisää valkosipulit ja kääntele vielä hetki.
- Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
- Kaada bataatit eri astiaan ja viipaloi nakit. Paista niitä hetki öljyssä, kunnes ne ruskistuvat.
- Heitä sekaan vihreät pavut ja kääntele kunnes ne sulavat.
- Lisää vielä bataatit pannulle ja sekoita.
- Paista kananmunat.
- Hienonna persilja ja sekoita joukkoon.
- Tarjoile perinteiseen tapaan kananmunan ja suolakurkun kanssa.
Katso lisää ihania arkireseptejä
Vinkkejä valmistukseen
*jos haluat vegaanisen ja gluteenittoman annoksen, käytä esimerkiksi Poutun tofu kasvisgrillereitä