Täyttävä bataattipizza syntyi kaupallisessa yhteistyössä Auranin kanssa. Bataatti sopii erinomaisesti myös pizzapohjaan. Hernepesto valmistetaan itse ja laitetaan pohjan päälle. Annoksen kruunaa paahdetut kikherneet sekä Auran vegaaninen chilimajoneesi.
1 iso bataatti
1 kananmuna
2 dl mantelijauhoa
3 rkl perunajauhoa
1 tl suolaa
100 g fetaa
tuoretta timjamia
Auran vegaaninen chilimajoneesi
Paahdetut kikherneet
400 g kikherneitä suolaliemessä 1 rkl oliiviöljyä 1 tl jauhettua paprikaa 1 tl sipulijauhetta 0.5 tl valkosipulijauhetta 1/2 punasipuli suolaaPesto
1 dl oliiviöljyä 1 ruukku tuoretta basilikaa 1 valkosipulinkynsi 2 dl pakasteherneitä 2 rkl sitruunamehua 0.5 tl suolaa pieni kourallinen tuoretta timjamiaKaupallinen yhteistyö | Auran
Valmistusohjeet
- Pilko bataatti kuorineen muutamaan isoon osaan. Höyrytä bataatti.
- Poista kuori ja muussaa bataatti.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita bataattimössön sekaan kananmuna, manteli-, peruna-, ja kaurajauho sekä suola. Sekoita hyvin.
- Kaavi löysä massa leivinpaperille uunipellille. Öljyä kädet oliiviöljyllä ja taputtele öljyisin käsin pohja haluttuun muotoon ja paksuuteen. Lisää öljyä tarvittaessa.
- Laita pohja uuniin 10-20 minuutiksi pohjan paksuudesta riippuen.
- Tee sillä aikaa paahdetut kikherneet ja pesto.
- Paahdetut kikherneet: Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita ne talouspaperin päälle kuivumaan. Laita pannulle 1 rkl oliiviöljyä sekä mausteet. Anna kuumentua kunnes mausteet alkavat porista. Kaada kikherneet pannulle ja kääntele mausteet sekaisin. Anna paistua kunnes kikherneet poksuvat. Sammuta liesi ja ripottele päälle suolaa.
- Hernepesto: Sulata herneet ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi.
- Kuori ja leikkaa punasipuli siivuiksi.
- Ota pohja uunista ja levitä päälle pesto, punasipuliviipaleet, kikherneet ja murusta feta käsin päällimmäiseksi. Laita uuniin vielä noin 7 minuutiksi.
- Ripottele valmiin pizzan päälle timjamin lehtiä ja viimeistele Auran vegaanisella chilimajoneesilla.