Bataattipizza

Annoskoko2 - 4 hlö
Valmistusaika45 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
Bataattipizza
Täyttävä bataattipizza syntyi kaupallisessa yhteistyössä Auranin kanssa. Bataatti sopii erinomaisesti myös pizzapohjaan. Hernepesto valmistetaan itse ja laitetaan pohjan päälle. Annoksen kruunaa paahdetut kikherneet sekä Chili-Sambal pizzakastike.
1 iso bataatti 1 kananmuna 2 dl mantelijauhoa 3 rkl perunajauhoa 1 tl suolaa 100 g fetaa tuoretta timjamia Auran Chili Sambal -kastiketta

Paahdetut kikherneet

400 g kikherneitä suolaliemessä 1 rkl oliiviöljyä 1 tl jauhettua paprikaa 1 tl sipulijauhetta 0.5 tl valkosipulijauhetta 1/2 punasipuli suolaa

Pesto

1 dl oliiviöljyä 1 ruukku tuoretta basilikaa 1 valkosipulinkynsi 2 dl pakasteherneitä 2 rkl sitruunamehua 0.5 tl suolaa pieni kourallinen tuoretta timjamia

Kaupallinen yhteistyö | Auran

Valmistusohjeet

  1. Pilko bataatti kuorineen muutamaan isoon osaan. Höyrytä bataatti. 
  2. Poista kuori ja muussaa bataatti.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Sekoita bataattimössön sekaan kananmuna, manteli-, peruna-, ja kaurajauho sekä suola. Sekoita hyvin.
  5. Kaavi löysä massa leivinpaperille uunipellille. Öljyä kädet oliiviöljyllä ja taputtele öljyisin käsin pohja haluttuun muotoon ja paksuuteen. Lisää öljyä tarvittaessa.
  6. Laita pohja uuniin 10-20 minuutiksi pohjan paksuudesta riippuen.
  7. Tee sillä aikaa paahdetut kikherneet ja pesto.
  8. Paahdetut kikherneet: Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita ne talouspaperin päälle kuivumaan. Laita pannulle 1 rkl oliiviöljyä sekä mausteet. Anna kuumentua kunnes mausteet alkavat porista. Kaada kikherneet pannulle ja kääntele mausteet sekaisin. Anna paistua kunnes kikherneet poksuvat. Sammuta liesi ja ripottele päälle suolaa.
  9. Hernepesto: Sulata herneet ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi.
  10. Kuori ja leikkaa punasipuli siivuiksi.
  11. Ota pohja uunista ja levitä päälle pesto, punasipuliviipaleet, kikherneet ja murusta feta käsin päällimmäiseksi. Laita uuniin vielä noin 7 minuutiksi.
  12. Ripottele valmiin pizzan päälle timjamin lehtiä ja viimeistele Auran Chili-Sambal pizzakastikkeella.