Perjantain koti-illan leffaeväs on tässä. Intian ja Meksikon makumaailmoja yhdistelevä resepti vie kielen mennessään.
2 keskikokoista bataattia
+ oliiviöljyä
+ savupaprikamaustetta
+ suolaa ja pippuria
Bataatit
300 g keitettyjä mustapapuja (esim. GoGreen) 1 avokado 150 g kirsikkatomaatteja 1 punasipuli puolikas limen mehu + suolaa ja pippuria (+ chiliä) 1 rkl kookossokeria + korianteriaMustapapusalsa
puolikas porkkana 1 dl turkkilaista jogurttia (tai sokeritonta soijajogurttia) 1 valkosipulinkynsi 1/4 tl suolaaPorkkana-jogurttikastike
1 rkl oliiviöljyä 1/4 tl mustia sinapinsiemeniä 1/4 tl kuminansiemeniä 1/4 tl korianterinsiemeniäReseptin kirjoittaja | ParantavaRuoka
Valmistus
Bataatit
- Leikkaa bataatti tikuiksi (tai lastuiksi, jolloin voit käyttää niitä nachojen tapaan).
- Laita tikut kulhoon öljyn ja mausteiden kanssa ja sekoita hyvin.
- Levitä uunipellille ja paahda uunissa 200 °C 10–20 minuuttia uunin tehosta riippuen.
Mustapapusalsa
- Kuutioi avokado, punasipuli ja kirsikkatomaatit.
- Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.
- Lisää tuoretta korianteria maun mukaan.
Porkkana-jogurttikastike
- Raasta porkkana ja valkosipuli hienolla terällä raasteeksi.
- Laita kaikki ainekset kulhoon, sekoita ja lisää jogurttikastikkeen mauste.
Jogurttikastikkeen mauste
- Laita pannulle öljyä, lisää siemenet ja paahda kunnes siemenet poksuvat.
- Kaada mausteet jogurttikastikkeen sekaan.