Bataattia, papusalsaa ja jogurttikastiketta

Annoskoko2 hengelle
Valmistusaika30 min
VaikeusasteHelppo
Bataattia, papusalsaa ja jogurttikastiketta
Perjantain koti-illan leffaeväs on tässä. Intian ja Meksikon makumaailmoja yhdistelevä resepti vie kielen mennessään.
2 keskikokoista bataattia + oliiviöljyä + savupaprikamaustetta + suolaa ja pippuria

Bataatit

300 g keitettyjä mustapapuja (esim. GoGreen) 1 avokado 150 g kirsikkatomaatteja 1 punasipuli puolikas limen mehu + suolaa ja pippuria (+ chiliä) 1 rkl kookossokeria + korianteria

Mustapapusalsa

puolikas porkkana 1 dl turkkilaista jogurttia (tai sokeritonta soijajogurttia) 1 valkosipulinkynsi 1/4 tl suolaa

Porkkana-jogurttikastike

1 rkl oliiviöljyä 1/4 tl mustia sinapinsiemeniä 1/4 tl kuminansiemeniä 1/4 tl korianterinsiemeniä

Reseptin kirjoittaja | ParantavaRuoka

Valmistus

Bataatit

  1. Leikkaa bataatti tikuiksi (tai lastuiksi, jolloin voit käyttää niitä nachojen tapaan).
  2. Laita tikut kulhoon öljyn ja mausteiden kanssa ja sekoita hyvin.
  3. Levitä uunipellille ja paahda uunissa 200 °C 10–20 minuuttia uunin tehosta riippuen.

Mustapapusalsa

  1. Kuutioi avokado, punasipuli ja kirsikkatomaatit.
  2. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.
  3. Lisää tuoretta korianteria maun mukaan.

Porkkana-jogurttikastike

  1. Raasta porkkana ja valkosipuli hienolla terällä raasteeksi.
  2. Laita kaikki ainekset kulhoon, sekoita ja lisää jogurttikastikkeen mauste.

Jogurttikastikkeen mauste

  1. Laita pannulle öljyä, lisää siemenet ja paahda kunnes siemenet poksuvat.
  2. Kaada mausteet jogurttikastikkeen sekaan.