Tällä reseptillä loihdit täydellisen lohturuoan – lämmittävän ja lempeän tulisen keiton, joka ravitsee sekä vatsan että sielun.
2 annosta
200 g bataattia puolikas sipuli 1 valkosipulinkynsi + voita / oliiviöljyä / kookosöljyä pieni pala tuoretta inkivääriä 1 tl punaista currytahnaa 0.5tl kurkumaa 1 l vettä 2 kasvisliemikuutiota 2 dl punaisia linssejä 1 dl kookosmaitoa 1 rkl sitruunamehua 2 kourallista babypinaattia ripaus mustapippuria + suolaa + cashewpähkinöitä + korianteriaReseptin kirjoittaja | ParantavaRuoka
Valmistus
- Hienonna sipuli ja valkosipuli ja raasta pala inkivääriä. Pilko bataatti kuutioiksi.
- Laita rasva (voi /oliiviöljy / kookosöljy) kattilan pohjalle ja kuullota sipulia, valkosipulia, inkivääriä, currytahnaa ja kurkumaa hetken ajan.
- Lisää kiehuva vesi ja kasvisliemikuutiot sekä paloiteltu bataatti ja linssit. Keitä kannen alla kypsäksi.
- Soseuta ainekset, lisää kookosmaito, sitruunamehu, revitty pinaatti ja mustapippuri. Lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa.
- Paahda kuivalla paistinpannulla cashewpähkinöitä ja lisää valmiin annoksen päälle korianteri ja paahdetut pähkinät.