Tuunaa tavallinen bataattikeitto lisäämällä keittoon linssejä, maapähkinävoita, harissatahnaa ja kookosmaitoa. Tämä vegaaninen ja gluteeniton keitto on täyttävä, mausteinen ja ihanan samettinen.
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
n. 1kg bataattia
2 dl punaisia linssejä
4 tl harissatahnaa
2 kasvisliemikuutiota
1 l vettä
1 prk kookosmaitoa
0.5dl sokeritonta maapähkinävoita
2 rkl sitruunamehua
+ suolaa
+ tuoretta korianteria
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi bataatit.
- Huuhtele linssit lävikössä.
- Kuullota sipuleita kattilassa oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät.
- Lisää vesi, linssit, bataatit, harissatahna ja kasvisliemikuutiot. Hauduta kannen alla kunnes bataatti on pehmeää.
- Soseuta keitto ja kaada sekaan kookosmaito, maapähkinävoi ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
- Mausta suolalla ja tuoreella korianterilla.