Banaanicurryssa yhdistyvät suolainen ja makea ja se valmistuu uunivuossa. Tarjoa riisin, cashewpähkinöiden ja korianterin kera.
3 isoa paprikaa
1 pkt Hälsans Kök fileesuikaleita (tai esim. kikherneitä)
2 banaania (keltaista
+ ei ylikypsää) TAI bataattia
+ rypsiöljyä
+ riisiä
+ cashew-pähkinöitä
tuoretta korianteria
Kastike
2½ dl kauraruokakermaa 1 dl vettä 3 isoa rkl sambal oelek-chilitahnaa 3 rkl mangochutneyta + ripaus suolaaReseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten
Valmistusohjeet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Pilko paprikat suikaleiksi. Poista siemenet. Laita uunivuokaan. Lorauta päälle hiukan rypsiöjyä. Nosta uuniin. Anna kypsyä siellä n. 20 minuuttia.
- Sekoita kastikkeen ainekset sillä välin yhteen.
- Pilko banaani n. 1 cm siivuiksi. Lisää vartin jälkeen banaani ja fileesuikaleet jäisinä uunipellille.
- Kaada kastike päälle ja nosta takaisin uuniin kypsymään n. 20 minuutiksi. Sekoittele kerran tällä välin mielellään, jotta kastiketta tulee ainesten ympärille kauttaaltaan.
- Keitä riisi tällä välin. Lisää uunin jälkeen vielä cashew-pähkinöitä ja tuoretta korianteria.
- Tarjoa.