Banaanicurry

Banaanicurry
Banaanicurryssa yhdistyvät suolainen ja makea ja se valmistuu uunivuossa. Tarjoa riisin, cashewpähkinöiden ja korianterin kera.
3 isoa paprikaa 1 pkt Hälsans Kök fileesuikaleita (tai esim. kikherneitä) 2 banaania (keltaista + ei ylikypsää) TAI bataattia + rypsiöljyä + riisiä + cashew-pähkinöitä tuoretta korianteria

Kastike

2½ dl kauraruokakermaa 1 dl vettä 3 isoa rkl sambal oelek-chilitahnaa 3 rkl mangochutneyta + ripaus suolaa

Reseptin kirjoittaja | Viimeistä murua myöten

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Pilko paprikat suikaleiksi. Poista siemenet. Laita uunivuokaan. Lorauta päälle hiukan rypsiöjyä. Nosta uuniin. Anna kypsyä siellä n. 20 minuuttia.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset sillä välin yhteen.
  4. Pilko banaani n. 1 cm siivuiksi. Lisää vartin jälkeen banaani ja fileesuikaleet jäisinä uunipellille.
  5. Kaada kastike päälle ja nosta takaisin uuniin kypsymään n. 20 minuutiksi. Sekoittele kerran tällä välin mielellään, jotta kastiketta tulee ainesten ympärille kauttaaltaan.
  6. Keitä riisi tällä välin. Lisää uunin jälkeen vielä cashew-pähkinöitä ja tuoretta korianteria.
  7. Tarjoa.