Avokadotryffelit syntyvät muutamasta raaka-aineesta ja ne on helppo ja nopea tehdä. Nämä ovat myös aavistuksen terveellisempiä kuin perus suklaatryffelit.
1 pieni kypsä avokado
100 g tummaa (vegaanista) suklaata väh. 80% kaakaota
1 rkl sulaa kookosöljyä (ei pakollinen mutta helpottaa muotoilua)
1 tl vaniljauutetta
2 rkl raakaruokosokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
Reseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen
Valmistusohjeet
- Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi sisus kulhoon. Muussaa haarukalla mahdollisimman tasaiseksi.
- Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää sitten joukkoon avokadomössö ja loput ainekset.
- Sekoita huolellisesti ja nosta pakastimeen viilentymään n. 15 minuutin ajaksi, tai kunnes massa on muotoiltavissa.
- Pyörittele massasta tasakokoisia palleroita ja pyörittele pallerot vielä kaakaojauheessa. Valmiit pallerot säilyvät jääkaapissa peitettynä parin päivän ajan.