Makumatka Aasiaan! Tässä vegaanisessa ja gluteenittomassa keitossa yhdistyvät kurpitsa, kikherneet, lasinuudelit ja kookosmaito.
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1/2 (n. 750g) kurpitsa
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl currytahnaa
5 dl vettä
1 prk (n. 380g) kikherneitä
1 kasvisliemikuutio
100g lasinuudeleita
1 rkl maapähkinävoita
1 tlk kookosmaitoa
1 rkl kookossokeria
1/2 limen mehu
+ kevätsipulia
Reseptin kirjoittaja | Minska
Valmistusohjeet
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Raasta inkivääri.
- Kuori ja paloittele kurpitsa.
- Kaada öljy kattilan pohjalle ja kuullota siinä sipuleita.
- Lisää currytahna ja raastettu inkivääri.
- Kääntele hetki.
- Kaada sekaan vesi, kurpitsa, kasvisliemikuutio sekä valutetut kikherneet.
- Anna kiehua kunnes kurpitsa pehmenee hieman.
- Valmista tässä vaiheessa lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Lisää maapähkinävoi, kookosmaito ja kookossokeri kattilaan ja keitä vielä 5min.
- Purista sekaan limen mehu.
- Lisää lopuksi riisinuudelit keittoon ja ripottele päälle kevätsipulia.