Aasialainen kurpitsa-kikhernekeitto

Annoskoko4 hengelle
Valmistusaikan. 45 min
VaikeusasteHelppo
Aasialainen kurpitsa-kikhernekeitto
Makumatka Aasiaan! Tässä vegaanisessa ja gluteenittomassa keitossa yhdistyvät kurpitsa, kikherneet, lasinuudelit ja kookosmaito.
1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä 1/2 (n. 750g) kurpitsa 1 rkl seesamiöljyä 2 rkl currytahnaa 5 dl vettä 1 prk (n. 380g) kikherneitä 1 kasvisliemikuutio 100g lasinuudeleita 1 rkl maapähkinävoita 1 tlk kookosmaitoa 1 rkl kookossokeria 1/2 limen mehu + kevätsipulia

Reseptin kirjoittaja | Minska

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Raasta inkivääri.
  3. Kuori ja paloittele kurpitsa.
  4. Kaada öljy kattilan pohjalle ja kuullota siinä sipuleita.
  5. Lisää currytahna ja raastettu inkivääri.
  6. Kääntele hetki.
  7. Kaada sekaan vesi, kurpitsa, kasvisliemikuutio sekä valutetut kikherneet.
  8. Anna kiehua kunnes kurpitsa pehmenee hieman.
  9. Valmista tässä vaiheessa lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä.
  10. Lisää maapähkinävoi, kookosmaito ja kookossokeri kattilaan ja keitä vielä 5min.
  11. Purista sekaan limen mehu.
  12. Lisää lopuksi riisinuudelit keittoon ja ripottele päälle kevätsipulia.