Aamupalakakku

Annoskoko2 hlö
Valmistusaika20 min
VaikeusasteHelppo
|
Kakkua aamupalaksi? Kyllä kiitos! Aamupalakakku on kaurapuuron ja kakun välimuoto. Se tehdään hienoksi jauhetuista kaurahiutaleista, pähkinöistä, vadelmista ja valkosuklaasta. Helppo herkku on valmis alle puolessa tunnissa. Saat annoksesta vegaanisen korvaamalla kananmunat chiamunilla.

Ainesosat

4 dl Knehtilän Pieni Puro Tuore Kaurahiutaleita ¾ dl pekaanipähkinöitä rouhittuna 1 tl leivinjauhetta ½ tl vaniljajauhetta ½ tl suolaa 2 kananmunaa TAI tai 2 chiamunaa eli 2 rkl chiansiemeniä ja 6 rkl vettä 1 ½ dl kaurajuomaa 8 palaa (30g) vegaanista valkosuklaata (esim. Ohoi! tai iChock) 1 dl kotimaisia (pakaste)vadelmia

Reseptin kirjoittaja | Minska

VALMISTUSOHJEET

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Jauha kaurahiutaleet jauhoksi esimerkiksi tehosekoittimessa. 
  3. Sekoita kulhossa jauhetut kaurahiutaleet, rouhitut pekaanipähkinät, leivinjauhe, vaniljajauhe ja suola. 
  4. Lisää kananmunat ja kaurajuoma. Sekoita tasaiseksi.
  5. Jaa seos kahteen pieneen uuninkestävään kulhoon. Rouhi valkosuklaa. Lisää suklaa ja vadelmat annosten päälle. 
  6. Paista aamupalakakkuja noin 10 minuuttia. Kakut saavat jäädä keskeltä hieman pehmeiksi. Anna vetäytyä pari minuuttia ja nauti sellaisenaan tai esimerkiksi kasvigurtin kera.

Vinkkejä valmistukseen

Jos haluat annoksesta vegaanisen, korvaa kananmunat chiamunilla. Sekoita 2 rkl chiansiemeniä ja 6 rkl vettä ja anna tekeytyä noin 10 minuuttia.