Aamiaisleipä

Aamiaisleipä

Vegaaninen, gluteeniton

3 dl Tattarihiutaleita
3 dl Mantelijauhoa*
2 dl Auringonkukansiemeniä*
1 1/2 dl Pellavansiemeniä
2 dl Rusinoita tai pilkottuja taateleita*
3/4 dl Tapiocatärkkelystä / psylliumia*
1 tl Soodaa
vajaa tl Suolaa*
3 rkl Kookosöljyä*
7 dl Kiehuvaa vettä
+ Oliiviöljyä voiteluun*

*löydät nämä tuotteet verkkokaupastamme

Reseptin kirjoittaja | Parantava Ruoka

Valmistus

  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään. 
  2. Yhdistä myös vesi ja öljy. 
  3. Lisää neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita todella hyvin. 
  4. Painele massa erittäin tiiviiksi leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Ole tarkka, että massa varmasti on hyvin sekoitettu ja paineltu, tai leipä murenee siitä kohdasta. 
  5. Sivele päälle neitsytoliiviöljyä ja ripottele öljyn päälle siemeniä. 
  6. Anna tekeytyä vuoassa pari tuntia ennen paistamista. 
  7. Paista 175 c n. 40-50min tai kunnes leipä tuntuu ja näyttää kypsältä. Anna jäähtyä ihan täysin ennen leikkaamista.
 

Katso lisää ihania ParantavaRuoka välipalareseptejä