Unelmat, rohkeus ja tahto tehdä hyvää

||||
Moni hyvä asia syntyy kriisin kautta. Eikö näin sanota? Näin syntyi myös tämä yritys, Minska.

Kuvat | Viivi Mahlakaarto, kuvauslokaatio Helsingin Kahvipaahtimo

Moni hyvä asia syntyy kriisin kautta. Eikö näin sanota? Näin syntyi myös tämä yritys, Minska. Noin kaksi vuotta sitten koin elämässäni kriisin, joka johti isoon muutokseen. Olin silloisen kumppanini kanssa päätynyt lapsettomuushoitoihin unelmamme toteuttamiseksi, kunnes ajauduimme kesken hoitojen eroon. Kaikki, millä loppujen lopuksi oli merkitystä katosi kuin tuhka tuuleen. Tämä kokemus sai minut pysähtymään. Olin elänyt omaa elämääni hyvin suorituskeskeisesti. Urani oli lähtenyt jo nuorena kovaan nousukiitoon, mikä oli vienyt minut mennessään. Tavoittelin materialistisia asioita, identiteettini rakentui tittelien ympärille ja mietin monesti, mitä muut minusta ajattelevat. Tänä päivänä tilanne on täysin toinen.

Tuo pysähtyminen sai minut kurkistamaan syvälle itseeni. Löysin itseni naapuritalon joogasalin lattialta hengittelemästä. Uskalsin hiljentyä. Rauhoitin tahtini, rankka ja tavoitteellinen liikunta vaihtui lempeämpiin lajeihin. Huomasin pikkuhiljaa ruokavalioni uusiutuvan. En ajatellut enää ainoastaan sitä, mikä minusta maistui hyvältä, vaan mietin myös terveyttäni ja ympäristöämme. Kiinnostuin myös mielenhallinnasta ja siitä, miten paljon voimme omilla ajatuksillamme ja teoillamme vaikuttaa onnellisuuteemme. Minussa heräsi valtava halu auttaa muita. Kuukaudet kuluivat ja vointini parani. Se parani itse asiassa aivan uusiin sfääreihin, en pelkästään toipunut kriisistäni vaan löysin aivan uudella tavalla rauhan, läsnäolon ja onnellisuuden arkeeni. Kaikki tämä johti siihen, että vuoden 2018 lopulla päätin hypätä pois uraputkestani käytännössä tyhjän päälle luottaen siihen, että elämä kantaa. Ja tuosta päätöksestä tuli elämäni paras päätös.

Vuosi 2019 on ollut monella tapaa kauneinta aikaa elämässäni. Iso asia on tietysti se, että vatsassani kasvaa pieni tyttö, jonka on tarkoitus saapua luokseni loppuvuodesta. Tämä raskaus sai alkunsa pyyteettömän auttamisen halun ansiosta, täysin lahjoitettujen solujen turvin, mistä kerron teille lisää ensi viikolla. Nautin myös tällä hetkellä sellaisista energiatasoista, etten tiennyt tällaisen olevan mahdollista. Kaiken tämän hyvän olon saattelemana syntyi myös Minska, omasta halustani auttaa muita. Halusta jakaa sitä hyvää oloa, jonka olen itse päässyt muutoksellani kokemaan. Meillä kaikilla on historiamme, omat kompastuskivemme, omat haasteemme. Emme välttämättä ole järin ylpeitä kaikista historiamme saavutuksista, en minäkään. Meillä kaikilla on kuitenkin mahdollisuus muuttua ja tehdä muutosta.

Elämme tällä hetkellä varsin jännittävää aikaa. Ilmastonmuutos puhututtaa valtavasti ja maailmassa on muutenkin valloillaan iso arvomaailman uusiutuminen. Tässä piilee meille kaikille todellinen mahdollisuus keskittyä arkisten valintojemme ääreen, ja menneisyyteen tuijottamisen sijaan tähän hetkeen ja tulevaan. Voimme antaa tavaroiden sijaan aikaa itsellemme ja läheisillemme, ja aineettomille elämyksille. Voimme miettiä mitä suuhumme laitamme ja miten vapaa-aikamme vietämme. Työelämänkin puolella tavat ovat muuttuneet. Joitain vuosia sitten työelämässä kilpailtiin siitä, kuka on tehnyt pisimmän työviikon. Tänä päivänä fiksut johtajat vertailevat eri laitteilla mitattua unidataa ja jakavat palautumisvinkkejä. Kuinka monta ihmistä nuo menneet ylisuorittamisen, -kuluttamisen ja pätemisen ajat lopulta tekivätkään onnelliseksi? Uskallan väittää, että todella harvan.

Otetaan kaikki tämä mahdollisuus ilolla vastaan! Mietitään, mitä jokainen meistä voi tehdä voidakseen paremmin ja tehdäkseen myös tulevien sukupolvien elämästä elämisen arvoisen. Tehdään Suomesta kaikilla mittareilla onnellisin maa ja näytetään naapureillemme mallia muutoksesta! Tervetuloa Minskan matkaan, juuri tästä siinä on kysymys <3